Індичка – користь і шкода дієтичного м'яса та як його приготувати вдома

26 листопада 2020, 11:14
Читать новость на русском

М'ясо індички славиться низьким вмістом калорій, воно багате на вітаміни та мінерали, також його можна давати малюкам на перший прикорм. Ми підготували для вас цікаві факти про індичку, її корисні властивості та цінності цього дієтичного продукту.

Індичка – справжнє дієтичне м'ясо, яке радять вживати як дітям, так і людям із зайвою вагою.

Дієтологи розділяють м'ясо індички на біле та темне. До білого відносять дієтичну та не жирну грудинку, а до темного крила, стегно, яке є більш жирним та менш корисним.

М'ясо індички вважають більш натуральним ніж куряче, адже для їх випасу потрібно більше простору, свіже повітря, а курка може вижити на одному комбікормі в тісному приміщенні.

М'ясо індички світло рожевого кольору, грудка найбільш дієтична частина тушки, а з крил найкраще готувати прозорі бульйони.

Різні частини тушки індички

У 100 г філе індички 124 ккал. Якщо розбирати його на харчові цінності м'яса, то воно зовсім не має вуглеводів, а частина калорій припадає на білок та жири.

Користь і шкода

М'ясо індички багате на селен, фосфор, залізо, цинк, магній, натрій, калій, амінокислоти, вітаміни групи В, R, РР, Е.

В ньому у два рази вища концентрація заліза та натрію ніж у яловичині, й мінімальна кількість холестерину.

М'ясо індички чудово впливає на жіночий організм, адже в ньому є вітамін Е котрий не тільки зміцнює стінки кровоносних судин, а й позитивно впливає на репродуктивну систему. Позитивно діє на зміцнення нігтів та надає волоссю здоровий блиск та вигляд.

Селен та цинк зміцнює імунітет, уповільнює старіння організму, знижує небезпеку появи ракових пухлин й забезпечує нормальне функціонування залоз внутрішньої секреції. Селен також сприяє виробленню тестостерону, що такий важливий для чоловіків.

Філе індички

На відміну від курячого м'яса, індичка є гіпоалергенною, тому її можна включити в їжу навіть маленьким діткам. Індичка є ідеальним варіантом для першого прикорму малюків, адже в ній містяться вітаміни котрі необхідні для росту й формування опорно-рухового апарту дитини.

Як готувати індичку

М'ясо індички можна відварювати, запікати, смажити – все залежить від того, як вам смакуватиме більше.

Найкраще звичайно його відварювати та запікати, адже тоді збережуться його дієтичні властивості, при смаженні індичка вже не буде такою низькокалорійною.

Щоб зварити в каструлі цілу тушку індички вам потрібно буде близько 2-3 годин, а для окремих її частин – 30-40 хвилин.

Запечіть індичку в медовому соусі та здивуйте своїх рідних відмінним смаком м'яса з хрусткою скоринкою. Найкраще індичка смакує зі свіжими салатами та запеченими яблуками або апельсинами.