Індичка – справжнє дієтичне м'ясо, яке радять вживати як дітям, так і людям із зайвою вагою.

Дієтологи розділяють м'ясо індички на біле та темне. До білого відносять дієтичну та не жирну грудинку, а до темного крила, стегно, яке є більш жирним та менш корисним.

М'ясо індички вважають більш натуральним ніж куряче, адже для їх випасу потрібно більше простору, свіже повітря, а курка може вижити на одному комбікормі в тісному приміщенні.

М'ясо індички світло рожевого кольору, грудка найбільш дієтична частина тушки, а з крил найкраще готувати прозорі бульйони.

Різні частини тушки індички

У 100 г філе індички 124 ккал. Якщо розбирати його на харчові цінності м'яса, то воно зовсім не має вуглеводів, а частина калорій припадає на білок та жири.

Користь і шкода

М'ясо індички багате на селен, фосфор, залізо, цинк, магній, натрій, калій, амінокислоти, вітаміни групи В, R, РР, Е.

В ньому у два рази вища концентрація заліза та натрію ніж у яловичині, й мінімальна кількість холестерину.

М'ясо індички чудово впливає на жіночий організм, адже в ньому є вітамін Е котрий не тільки зміцнює стінки кровоносних судин, а й позитивно впливає на репродуктивну систему. Позитивно діє на зміцнення нігтів та надає волоссю здоровий блиск та вигляд.

Селен та цинк зміцнює імунітет, уповільнює старіння організму, знижує небезпеку появи ракових пухлин й забезпечує нормальне функціонування залоз внутрішньої секреції. Селен також сприяє виробленню тестостерону, що такий важливий для чоловіків.

Філе індички

На відміну від курячого м'яса, індичка є гіпоалергенною, тому її можна включити в їжу навіть маленьким діткам. Індичка є ідеальним варіантом для першого прикорму малюків, адже в ній містяться вітаміни котрі необхідні для росту й формування опорно-рухового апарту дитини.

Як готувати індичку

М'ясо індички можна відварювати, запікати, смажити – все залежить від того, як вам смакуватиме більше.

Найкраще звичайно його відварювати та запікати, адже тоді збережуться його дієтичні властивості, при смаженні індичка вже не буде такою низькокалорійною.

Щоб зварити в каструлі цілу тушку індички вам потрібно буде близько 2-3 годин, а для окремих її частин – 30-40 хвилин.

Запечіть індичку в медовому соусі та здивуйте своїх рідних відмінним смаком м'яса з хрусткою скоринкою. Найкраще індичка смакує зі свіжими салатами та запеченими яблуками або апельсинами.