Тонкощі приготування котлети по-київськи: розповідає шеф-кухар Ярославський

18 липня 2022, 14:46
Читать новость на русском

Якщо вас запитають, якою стравою ви б охарактеризували місто Київ, із ймовірністю у 90 відсотків ви б відповіли: "Київський торт" та котлета по-київськи. Ми пропонуємо не тільки спробувати цей шедевр вдома, а й дізнатися про тонкощі у приготуванні страви.

Котлета по-київськи – це не просо чергова страва української кухні, це справжній витвір мистецтва. Приготувати її правильно вдається не кожному, через кілька секретів та правильну техніку, але ми знаємо як вам допомогти. Скористайтеся рецептом та порадам українського шеф-кухаря та ресторатора Володимира Ярославського.

Читайте також Швидко, просто, смачно: 3 страви з курятиною за лічені хвилини

Зазвичай її готували з курячого філе з кісточкою від "крильця", але сучасна варіація страви – з чистого курячого філе.

Рецепт котлети по-київськи

  • Час: 2 години
  • Порції: 1
Інгредієнти:
 – 80 – 100 грамів курячого філе;
 – 18 – 20 грамів вершкового масла
 – 2 грами зелені.
Додатково:
 – панірувальні сухарі;
 – куряче яйце;
 – борошно;
 – 1 літра олії для фритюру.

Приготування:

  1. Відділіть від цілого філе мале, видаліть прожилки. Зріжте пласкі частини з м'яса, тим самим розділивши його на тонкі скибки.
  1. Окремо подрібніть кріп (можна брати й іншу зелень), розріжте вершкове масло на частини, обкачайте їх у залежні. Отримані овальні шматки ставлю у морозилку охолонути.
  1. Розділіть куряче філе за вагою та трохи відбийте, щоб воно стало ніжнішим і тоншим.
  1. Викладіть зверху масло у зелені і загорніть все рулетиком.
  1. Відправте котлету до морозилки та зачекайте, доки вона застигне. Важливо, що вона сама застигла, а не замерзла.
  1. Змішайте яйця з 1 столовою ложкою води та ретельно збийте все виделкою.
  1. Підморожені котлети запаніруйте спочатку в борошні, потім в яйцях, в сухарях, знову в яйцях і знову в сухарях.
  1. Обсмажте їх у фритюрі до рум'яного відтінку при температурі 180 градусів. 1 – 1,5 хвилини достатньо.
  1. Далі слід готувати їх у духовці, при 180 градусах доки на поверхні не з’являться бульбашки масла, – це означає, що масло всередині закипіло, і котлета готова. Іноді масло починає з’являтися з різних боків або знизу котлет –  слідкуйте уважно – правильна котлета повна вершкового масла і не сира в середині. 6 – 7 хвилин у духовці достатньо.
  1. Готову котлету подавайте до столу на пюре з зеленого горошку, з картопляним або просто з консервованим горошком.
Лайфхак від Володимира Ярославського. Різати котлету треба від себе –  просто обережно проткнути ножем, щоб вийшов сік.

Смачного!