Ми дібрали три літні рецепти на будь-який смак: соковиті курячі ковбаски з легким салатом, апетитні запечені гомілки “карі” з вітамінним гарніром та курячий шашлик з бланшованими овочами та рисом. А на допомогу нам прийшла ТМ "Наша Ряба Апетитна". Замаринована курочка та ковбаски стануть відмінною основою для апетитних страв та скоротять час їх приготування до мінімуму.

Читайте також Найпопулярніший салат у світі: готуємо домашній цезар з курятиною

Обирайте рецепт, який вам до вподоби, або спробуйте всі!

Ковбаски з легким овочевим салатом

  • Час: 25 хвилин
  • Порції: 4


Курячі сосиски / Фото Shutterstock

Приготування:

  • Розігрійте сковорідку та обсмажуйте на ній ковбаски протягом 20 хвилин з усіх сторін.
  • Доки вони смажаться, приготуйте салат. Порвіть листя салату та перекладіть їх в глибоку салатницю, збризнувши лимонним соком й олією. Перемішайте руками. Помідори розріжте навпіл та додайте зверху.
  • Подавайте готові курячі ковбаски з овочевим салатом.

Смачного!

Запечені курячі гомілки "карі" з овочами

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4


Курячі гомілки / Фото Shutterstock

За бажанням оберіть інші сезонні овочі, які вам більше смакують.

Приготування:

  • Розігрійте духовку до 180 градусів в режимі “конвекція”.
  • Помийте картоплю та почистіть її від шкірки. Відваріть її у киплячій підсоленій воді 15 – 20 хвилин до готовності.
  • Доки картопля вариться, у жаротривке деко викладіть нарізані кружечки кабачка, суцвіття броколі, довільні шматочки митої моркви та гілочки свіжого розмарину.
  • Почистіть цибулю від лушпиння та покладіть поміж овочами. Збризніть все оливковою олією та присмачте спеціями.
  • Зверху на овочі покладіть курячі гомілки та відправте в духовку на 20 хвилин.
  • За 5 хвилин до кінця приготування докладіть в деко до решти інгредієнтів картоплю, щоб вона зарум’янилася в духовці.
  • Дістаньте готову страву з духовки, викладіть на термостійку дошку та подавайте до столу.

Смачного!

Курячий шашлик з рисом та бланшованими овочами

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4


Курячий шашлик / Фото Shutterstock

Приготування:

  • Промийте рис. Поставте його варитися у підсоленій киплячій воді до готовності. Додайте до рису шматок вершкового масла та залишіть його під кришкою.
  • Розігрійте сковорідку з олією. Нанизуйте куряче м’ясо на дерев’яні шпажки по кілька шматочків. Коли сковорідка розігріється, обсмажте на ній курятину з обох сторін до рум’яної скоринки. Через 15 хвилин м’ясо буде готовим.
  • Перекладіть його на таріль та залишіть “відпочити” на кілька хвилин, щоб всі соки рівномірно розійшлися всередині.
  • У каструлі середнього розміру поставте підсолену воду та доведіть її до кипіння. Підготуйте миску з холодною водою.
  • Для овочевого гарніру ми обрали броколі, моркву та печериці. Розділіть броколі на суцвіття, моркву почистіть від шкірки та наріжте однаковими шматочками, а печериці помийте водою і наріжте довільними скибками.
  • Перекладіть овочі на широке сито або друшляк. Коли вода закипить, опустіть овочі в окріп та бланшуйте 1 – 2 хвилини. Дістаньте їх й одразу занурте в холодну воду, щоб зупинити процес приготування.
  • Викладіть на порційні тарілки відварений рис, зверху покладіть курячий шашлик та бланшовані овочі.

Смачного!