Мусові десерти на Новий рік: рецепти без випікання

18 грудня 2020, 21:43
Читать новость на русском

Вишукані французькі десерти стануть окрасою для святкового столу та сподобаються дітям та дорослим

SmachnoNews підготував для вас три рецепти десерту, які легко готуються, їх не треба випікати. Вам лише потрібно чітко виконувати інструкцію у приготуванні!

У перекладі з французької мус (mousse) – піна. Десерт готується зі збитих вершків із додаванням різноманітних фруктів, ягід, шоколаду, горіхів.

Читайте також Рецепт дня: ніжний італійський десерт Тірамісу без яєць

Мус з ягодами та гранолою

Мус з гранолою

Інгредієнти:
– 400 г натурального йогурту;
– 50 г меду;
– 1 банан;
– 100 г вершків 33%;
– 200 г смородини (свіжої чи замороженої).
  1. Ретельно помийте апельсини, вичавіть сік, а для цедри – шкірку потріть на терці. Окремо очистіть та помийте смородину.
  2. У чаші блендера збийте йогурт із 25 г меду та бананом. Окремо до однорідної маси збийте смородину, додайте сік та цедру апельсина і решту меду.
  3. У блендері збийте вершки, додайте йогурт з бананом та ретельно перемішайте.
  4. У десертниці викладайте один за одним: йогурт з вершками, далі - декілька столових ложок смородини та завершивши задекоруйте хрусткою гранолою.

Легкий десерт-мус

Карамельний мус

Інгредієнти:
– 10 г желатину;
– 350 г згущеного молока;
– 2 яєчних білки;
– 4 жовтки;
– 100 г цукру;
– 30 мл води;
– 300 мл вершків – 33%.
  1. У сотейнику розігрійте на середньому вогні згущене молоко (відварене). Окремо замочіть желатин у воді. Помішуючи згущене молоко, додайте желатин та перемішайте до однорідної маси.
  2. Змішайте жовтки з 30 г цукру та поставте на водяну баню. Теплі жовтки збийте міксером. Важливо: не перенагрівати жовтки, щоб вони не згорнулися.
  3. Готуємо сироп. У 70 г цукру додайте 30 мл води та поставте на вогонь, доведіть до кипіння та приберіть з вогню. Окремо збийте білки та тонкою цівкою додайте одну їх частину у сироп.
  4. У мисці з'єднайте жовтки, білки та згущене молоко, додайте другу частину білків та обережно розмішайте до однорідної маси.
  5. У десертниці розлийте масу та поставте у холодильник на 3 години. Перед подачею задекоруйте тертим шоколадом та листочками м'яти.

Малиновий мус

Інгредієнти:
– 300 г сиру маскарпоне;
– 200 г вершків 33%;
– 12 г желатину;
– 150 мл води;
– 600 г малини (свіжої або замороженої);
– 150 г цукру;
– 1 лайм (або лимон, сік);
– 30 г фісташок (або волоських горіхів, на ваш смак);
– 1/2 шоколадного бісквіта.
  1. Малиновий мус. Ретельно помийте малину. У блендері збийте малину з соком лайму та цукром до однорідної маси, перетріть через дрібне сито та відставте в сторону.
  2. У мисці у 50 мл води додайте желатин та залишите для набрякання.
  3. У мисці міксером збийте вершки. Окремо у мисці змішайте сир маскарпоне з малиною. Частинами введіть збиті вершки.
  4. У сотейнику у 100 мл води розтопіть желатин на середньому вогні, доведіть до кипіння, помішуючи до повного розчинення желатину.
  5. У мисці тонкою цівкою додайте желатин до вершково-малинової маси.
  6. У десертні форми викладіть шар малинового мусу.
  7. З готового бісквіта виріжте кружальця, які повторюють діаметр десертниці. Зверху на мус викладіть кружальця бісквіту і трішки притисніть. На них викладайте другий шар малинового мусу.
  8. Відправте десерниці до холодильника для застигання на 4 години.
  9. На сухій пательні підсушіть горіхи та залиште до повного охолодження. Перед подачею десерту прикрасьте мус горіхами. Смачного!