SmachnoNews підготував для вас три рецепти десерту, які легко готуються, їх не треба випікати. Вам лише потрібно чітко виконувати інструкцію у приготуванні!

У перекладі з французької мус (mousse) – піна. Десерт готується зі збитих вершків із додаванням різноманітних фруктів, ягід, шоколаду, горіхів.

Читайте також Рецепт дня: ніжний італійський десерт Тірамісу без яєць

Мус з ягодами та гранолою

Мус з гранолою

  1. Ретельно помийте апельсини, вичавіть сік, а для цедри – шкірку потріть на терці. Окремо очистіть та помийте смородину.
  2. У чаші блендера збийте йогурт із 25 г меду та бананом. Окремо до однорідної маси збийте смородину, додайте сік та цедру апельсина і решту меду.
  3. У блендері збийте вершки, додайте йогурт з бананом та ретельно перемішайте.
  4. У десертниці викладайте один за одним: йогурт з вершками, далі - декілька столових ложок смородини та завершивши задекоруйте хрусткою гранолою.

Легкий десерт-мус

Карамельний мус

  1. У сотейнику розігрійте на середньому вогні згущене молоко (відварене). Окремо замочіть желатин у воді. Помішуючи згущене молоко, додайте желатин та перемішайте до однорідної маси.
  2. Змішайте жовтки з 30 г цукру та поставте на водяну баню. Теплі жовтки збийте міксером. Важливо: не перенагрівати жовтки, щоб вони не згорнулися.
  3. Готуємо сироп. У 70 г цукру додайте 30 мл води та поставте на вогонь, доведіть до кипіння та приберіть з вогню. Окремо збийте білки та тонкою цівкою додайте одну їх частину у сироп.
  4. У мисці з'єднайте жовтки, білки та згущене молоко, додайте другу частину білків та обережно розмішайте до однорідної маси.
  5. У десертниці розлийте масу та поставте у холодильник на 3 години. Перед подачею задекоруйте тертим шоколадом та листочками м'яти.

Малиновий мус

  1. Малиновий мус. Ретельно помийте малину. У блендері збийте малину з соком лайму та цукром до однорідної маси, перетріть через дрібне сито та відставте в сторону.
  2. У мисці у 50 мл води додайте желатин та залишите для набрякання.
  3. У мисці міксером збийте вершки. Окремо у мисці змішайте сир маскарпоне з малиною. Частинами введіть збиті вершки.
  4. У сотейнику у 100 мл води розтопіть желатин на середньому вогні, доведіть до кипіння, помішуючи до повного розчинення желатину.
  5. У мисці тонкою цівкою додайте желатин до вершково-малинової маси.
  6. У десертні форми викладіть шар малинового мусу.
  7. З готового бісквіта виріжте кружальця, які повторюють діаметр десертниці. Зверху на мус викладіть кружальця бісквіту і трішки притисніть. На них викладайте другий шар малинового мусу.
  8. Відправте десерниці до холодильника для застигання на 4 години.
  9. На сухій пательні підсушіть горіхи та залиште до повного охолодження. Перед подачею десерту прикрасьте мус горіхами. Смачного!