Оригінальні страви на Геловін: рецепти для вечірки й не тільки

28 жовтня 2021, 17:08
Читать новость на русском
СПЕЦПРОЄКТ

У ніч із 31 жовтня на 1 листопада в Західній Європі та Америці відзначають Геловін. Щоб відігнати злих духів від оселі, на підвіконня ставлять ліхтарі з гарбуза, а малеча, перебравшись на чудовиськ, ходить по сусідах вимагати смаколики, грізно вигукуючи: "Ласощі чи капощі!"

Найгучніше Геловін відзначають в США, Канаді, Ірландії та Великій Британії. Але поволі це кельтське свято набуває популярності й в Україні.

Цікаво Як витрачати менше часу на приготування страв: 10 дієвих порад

Щоб організувати вечірку на Геловін удома, вам знадобляться не лише ефектні костюми та декорації, а й смачне тематичне частування. Гадаєте, що для цього доведеться довго вовтузитись на кухні з баняками та каструлями? Цього можна уникнути, якщо обрати дбайливого виробника, який заздалегідь подбав про те, щоб ви могли поласувати смачненьким без зайвої метушні.

Наприклад, ТМ "Наша Ряба Апетитна" пропонує споживачам широкий вибір уже замаринованих у свіжих спеціях та готових до приготування частин курочки на будь-який смак. Також в асортименті бренду є ковбаски, виготовлені з ніжного та соковитого м’яса. Тож просто оберіть улюблений продукт, відкрийте упаковку та відправляйте прямісінько на сковорідку чи у духовку. І за якихось пів години уся компанія залюбки смакуватиме неймовірно апетитною та ароматною стравою!

Ми готові до вечірки, а ви? Отож, ловіть 3 оригінальні рецепти з куркою, які зроблять ваше свято по-справжньому атмосферним.

Геловінські перці-"чудовиська" з куркою та рисом

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4

Фаршировані перці з курячим м'ясом / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 500 г курячого м'яса ніжки без шкіри з паприкою від ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 1 кг солодкого болгарського перцю;
– 1 скл. рису;
– 1 ріпчаста цибулина;
– 1 морквина;
– олія для смаження;
– сіль;
– мелений чорний перець.

Приготування:

  1. Ретельно промийте рис і відваріть до готовності в підсоленій воді протягом 18 – 20 хвилин.
  2. Зріжте з перців верхівки, видаліть ізсередини насіння.
  3. Гострим ножем виріжте на перцях гримаси, як на фото.
  4. Дрібно наріжте цибулю й натріть моркву на дрібній тертці.
  5. Розігрійте сковорідку з олією. Спершу обсмажте овочі упродовж 3 – 4 хвилин, після чого додайте куряче м’ясо та продовжуйте тушкувати все 5-10 хвилин.
  6. Змішайте овочі з рисом та м'ясом і просмажте цю суміш на сковороді ще 3 хвилини.
  7. Готову начинку викладіть у перці. Смачного!

Бургери-"монстри" з курячим шашликом

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 4


Бургери на Геловін / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 600 – 700 г шашлику з м’яса стегна без шкіри “Томат та базилік” ТМ ”Наша Ряба Апетитна”;
– 4 круглі булочки (класичні або висівкові);
– свіже листя салату;
– 1 великий помідор;
– 4 скибочки твердого сиру;
– 4 ст. л. кетчупу;
– 2 ст. л. вершкового масла;
– 1 ст. л. гірчиці.

Приготування:

  1. Викладіть курячий шашлик на розігріту сковорідку та обсмажте до готовності (10 – 15 хвилин).
  2. На окремій сковороді розтопіть вершкове масло. Розріжте булочки навпіл та обсмажте їх до рум'яної скоринки.
  3. Змастіть їх кетчупом та гірчицею.
  4. Викладіть на одну половинку булочки свіже листя салату, далі нарізаний кільцями помідор.
  5. Твердий сир наріжте великими трикутниками та викладіть на помідор.
  6. Зверху додайте шматочки курячого шашлику та накрийте іншою половинкою булочки.
  7. Для декору бургерів виріжте трикутники з огірків та кільця з моркви. Помістіть їх на верхівку булочки, імітуючи очі. Можна закріпити їх на зубочистках.
  8. Бургери-"монстри" готові. Смачного!

Дивіться також 130-метрова смакота: у Києві приготували найдовшу у світі шаурму – фото рекордної страви

Курячі ковбаски в геловінському гарбузі

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 4


Курячі ковбаски в гарбузі / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 600 – 700 г курячих ковбасок "Барбекю" ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 1 гарбуз;
– олія для смаження.

Приготування:

  1. Ретельно помийте гарбуз.
  2. Зріжте верхівку та видаліть серединку.
  3. Розігрійте духовку до 200 градусів та припечіть гарбуз протягом 30 хвилин.
  4. Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте на ній ковбаски з обох боків до готовності. Близько 10 – 15 хвилин.
  5. Вийміть гарбуз із духовки, трішки охолодіть.
  6. Викладіть в нього ковбаски.
  7. Подавайте страву до столу гарячою. За бажанням – зробіть гарбуз по-справжньому геловінським, вирізавши на ньому страшне обличчя. Не стримуйте фантазію, щоб сповна передати атмосферу свята.
  8. Смачного!