Коли ми купували ватрушку, завжди спершу з'їдали сир, а потім вже тісто. Щоб знову поринути у дитинство ми дібрали рецепт пухких ватрушок на дріжджовому тісті.
Читайте також Готуйте Легко! Обід або вечеря за лічені хвилини
Начинку для ватрушок можна приготувати із замороженої малини, адже зараз геть не сезон. А влітку можна використати свіжу.
Рецепт сирних ватрушок
- Час: 2 години
- Порції: 6 штук
Приготування:
- Для опари змішуємо тепле молоко, дріжджі, цукор та 100 грамів борошна. Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо на 20 – 30 хвилин.
- У сотейнику розтоплюємо вершкове масло, вливаємо олію, сіль, ваніль. Вимикаємо вогонь та обережно вводимо яйце. Вводимо все в опару та обережно перемішуємо.
- Невеликими порціями додаємо борошно та постійно вимішуємо тісто. Залишаємо його постояти на 15 хвилин та знову замішуємо. Знову залишаємо тісто на годину.
Приготування:
- Доки тісто підходить, готуємо начинку. Змішуємо малину, цукор та воду в сотейнику, кип'ятимо десь 7 – 10 хвилин. Перетираємо через сито, щоб позбутися кісточок. Знову закидуємо в сотейник і загущуємо крохмалем. Крохмаль розводимо тільки в холодній воді!
- Для сирної начинки все змішуємо та перебиваємо блендером.
- Тісто яке підійшло, ділимо на 6 рівних частин. Чекаємо 10 хвилин, поки трішки підійде. Склянкою робимо заглиблення та трішки допомагаємо руками.
- Викладаємо сир, робимо невеличке заглиблення в ньому і туди нашу малинову начинку. Чекаємо ще 10 хвилин.
- Змащуємо жовтком збитим з молоком і запікаємо при 180 приблизно 30 хвилин.
Нехай смакує!