Консервированные овощи – это то, что просто должно быть в хранилище каждого дома. Это прекрасное дополнение к привычным супам и другим блюдам, а когда дома исчез свет – лучшего приложения к хлебу и мясу не найдешь.

Читайте Нежнейшие голени без кожи в сливочном соусе: диетический рецепт

Рецепт консервированных овощей на зиму

Время: 30 минут
Порций: 4

Аппетитная заготовка / Фото przyslij przepis

Ингредиенты:

  • 1 килограмм моркови;
  • 300 грамм петрушки;
  • 300 грамм сельдерея;
  • 2 стакана воды;
  • 1/2 чайной ложки соли;
  • щепотка лимонной кислоты.

Приготовление:

  1. Овочі почистіть, помийте та наріжте дрібними кубиками або натріть на овочевій тертці.
  2. Покладіть їх у каструлю і залийте водою (на 1 кілограм тертих або нарізаних овочів 2 склянки води).
  3. Приправте сіллю та лимонною кислотою, а потім доведіть до кипіння.
  4. Підготовлені овочі розкласти по банках, закрутіть кришкою і варіть в каструлі, наповненій водою (на половину висоти банки), близько 30 хвилин.
  5. Дайте охолонути, зберігайте у прохолодній коморі чи холодильнику.