Що приготувати з білків, а що окремо з жовтків – поради кондитера Лізи Глінської
Український кондитер та суддя 1 сезону "Мастер Шеф. Професіонали" Єлизавета Глінська поділилась корисними порадами для господинь, а саме розповіла, що можна приготувати з білків та жовтків, які залишились після приготування страви. Детальніше читайте у матеріалі SmachnoNews.
Єлизавета Глінська поділилась зі своїми шанувальниками корисними ідеями щодо використання яєчних білків та жовтків, котрі залишилися після приготування попереднього десерту й опублікувала влучні поради на своїй сторінці в соцмережі інстаграм.
Читайте також Рецепт приготування безе у мультиварці
Погодьтесь, частенько буває так, що після приготування пасти, сирників, паски або іншої випічки залишаються або жовтки, або білки – все залежить від обраного рецепта господинею. Так, а що ж робити із продуктом, що залишився? Не викидати ж у смітник, потрібно щось приготувати!
Саме сьогодні Ліза Глінська й наведе вам кілька корисних страв, котрі ви зможете приготувати із залишків курячого яйця.
Що приготувати з білків
– безе;
– тістечко "Павлова";
– меренговий рулет;
– маршмелоу;
– зефір;
– торт-суфле або цукерки "Пташине молоко";
– морозиво.
Що приготувати з жовтків
– заварний крем;
– пісочне тісто;
– пана-коту;
– пудинг;
– курд;
– капкейки.
А якщо ви не плануєте найближчим часом готувати щось із курячих білків або жовтків – заморозьте їх в окремих контейнерах та використовуйте за потребою.