Сіль, спеції, температура: як не наробити прикрих помилок, готуючи суп

29 листопада 2021, 20:03
Читать новость на русском

Перша страва в обідній час для українців – це святе. (Звісно, якщо ми обідаємо вдома.) Утім, навіть простий рецепт не гарантує вдалого результату. Для фатальної помилки достатньо проігнорувати якесь із найпростіших загальних правил.

Готувати супи, здається, зовсім не складно. Проте, лише знаючи деякі важливі нюанси, ви зможете повною мірою насолоджуватися смаком перших страв.

Цікаво Готуємо вдвічі швидше: чому мариноване м'ясо ідеально підходить для домашніх страв

Приправи з синтетичними домішками

Свій смак суп має отримати від інгредієнтів та спецій. Додавати йому аромату та смаку штучними домішками – велика та поширена помилка. Звісно, якийсь ефект вони дадуть, але ви можете легко обійтися і без них.

Зігріваюче й поживно / Фото Unsplash

Сильний вогонь

Суп – це страва, яка має готуватися неквапливо. Саме завдяки цьому інгредієнти "віддадуть" найбільше смаку. Безумовно, більший вогонь дасть можливість приготувати страву за коротший час, але чи варто для економії у декілька хвилин жертвувати смаком?

Додавання спецій на початку

При приготуванні страв ми звикли, що зазвичай спеції потрібно дати на перших етапах, щоб вони мали найбільший ефект. Коли  ж готуємо суп – ситуація протилежна. Приправи у цю страву потрібно додавати лише наприкінці приготування.

Сіль

Найбільш поширена помилка при приготуванні супу – солити його на всіх етапах. Справа в тому, що непроварені як слід інгрежієнти дуже погано вбирають сіль. Як і в ситуації зі спеціями, солити суп треба за 10 – 15 хвилин до завершення приготування. Спеції та сіль – це завершальні штрихи, які мають ефектно довершити ваше творіння.