Рецепт дня: ніжний італійський десерт Тірамісу без яєць

17 грудня 2020, 13:53
Читать новость на русском

Тірамісу – один із найпопулярніших десертів у світі. Він настільки повітряний та ніжний, що закохує з першого шматочку. А пікантності та аромату цьому десерту надає чорна мелена кава.

Італійський десерт Тірамісу у перекладі означає "піднеси мене до небес", а все через надзвичайно ніжну та повітряну консистенцію.

SmachnoNews підготував для вас рецепт десерту тірамісу без яєць, тож ви сміло можете куштувати його та давати діткам.

Читайте також Рецепт тірамісу без яєць з маскарпоне

Як приготувати тірамісу вдома

Інгредієнти:
– 500 г сиру Маскарпоне;
– 200 мл кондитерських вершків 30-33%;
– 100 г цукрової пудри;
– 2 пачки печива Савоярді;
– 30 г чорної меленої кави;
– какао;
– 2 ст. л Амарето.
  1. Для початку приготуємо каву. Заваріть мелену чорну каву з 400 мл води, охолодіть. Кондитерські вершки охолодіть в холодильнику.
  2. Збийте вершки з цукровою пудрою міксером то м'яких піків.
  3. Невеликими порціями додавайте сир до крему та продовжуйте збивати.
  4. Охолоджену каву з'єднайте з лікером, перемішайте.
  5. Підготуйте форму в якій будете формувати тірамісу. Кожне печиво савоярді мочіть у каві та викладайте на дно форми.
  6. Змастіть кремом з Маскарпоне та викладіть наступний шар з печива та знову крем.
  7. Посипте готовий десерт какао та відправте в холодильник на 6-8 годин. Смачного!