Таємниця найкращих кухарів світу: чи треба замочувати рис перед варінням
- Замочування рису перед варінням – таємниця найкращих кухарів світу.
- Є різні підходи: промивання рису перед варінням або замочування на 1,5 – 4 години.
- Хитрість полягає в замочуванні рису в теплій солоній воді для кращого видалення крохмалю.
Джерело:
Ukr.MediaЗдається, що готувати рис зовсім не важко. Проте навіть в цьому процесі є свої нюанси.
Зокрема, хтось думає, що його треба замочувати. Що це дає, розповідаємо далі.
Буде цікаво Про це знають далеко не всі: чи треба мити кукурудзу
Чи треба замочувати рис перед приготуванням
Часто на упаковці з рисом можна побачити фразу, що його потрібно промивати перед варінням, поки вода не стане прозорою.
Проте, наприклад, для приготування плову краще дотримуватися іншого рецепта і не промивати рис, а відразу ж замочити його на 1,5 – 4 години. Час залежить від сорту рису.
При цьому воду необхідно гарненько посолити. Хитрість полягає в тому, що замочувати рис потрібно в теплій воді. Температура має становити 60 – 62 градуси.
Солона гаряча вода найкраще вимиває крохмаль з рису. Тому страва вийде розсипчастою і смачною.
Рис можна замочувати перед варінням / Фото Unsplash
Вимити крохмальну пудру можна і в холодній воді. Проте тоді доведеться перетирати рис руками, а від цього він може поламатися і ввібрати більше вологи.
Своєю чергою, просте промивання рису водою взагалі ніякої користі не несе. Тому якщо ваша мета полягає в тому, щоб приготувати розсипчастий рис, то його потрібно саме замочувати, зовсім не промиваючи.