Рецепт приготування кукурудзи – дуже важливий. Саме від нього залежить смак та якість страви.

Буде цікаво Скільки варити кукурудзу, щоб вона стала м'якою: точний відлік часу

Як правильно підготувати кукурудзу

Перед варінням кукурудзу обов'язково треба промити під чистою проточною водою та видалити всі брудні листки. Ви можете не повністю очищати початок від листя, адже під час приготування воно надасть цікавий аромат.

Також бажано замочити кукурудзу на годину в холодній воді. Для варіння найкраще відібрати качани однакового розміру для того, щоб вони рівномірно зварилися. Якщо качани занадто великі, розріжте їх навпіл.

Про це знають далеко не всі: чи треба мити кукурудзу
Готувати кукурудзу – не складно / Фото Unsplash

Як варити кукурудзу

Кількість часу приготування кукурудзи залежить від ступеня її зрілості:

  • молода кукурудза вариться 20 – 30 хвилин,
  • дозріла кукурудза – 30 – 40 хвилин.
  • добре дозрілі качани – 2 – 3 години.

Найголовніше – не переварити кукурудзу, щоб зерна не почали тверднути.

Як готувати кукурудзу:

  • Опустіть кукурудзу в киплячу воду. Перед варінням і під час приготування її солити не потрібно, тому що зерна будуть жорсткими. Солять кукурудзу зазвичай за 5 хвилин до готовності або перед тим, як подати на стіл.
  • У воду для варіння додайте трохи цукру і вершкового масла – вони нададуть страві ніжного смаку.
  • Не варіть кукурудзу на великому вогні. Одразу після закипання зменште вогонь до маленького. Під час охолодження кукурудза трохи твердне, тому бажано їсти її майже одразу після варіння.