Ви заснули, а на ранок паска готова: найкраще тісто для великодньої здоби
9 квітня 2024,
12:45
Читать новость на русском
Джерело:
Смаколик.юа Марія МихальченкоВеликдень — це не тільки важливе релігійне свято, а й час сімейних зустрічей, тепла та, звичайно ж , смачних страв. Серцем великоднього столу завжди була і залишається паска — символ воскресіння та нового життя.
Її аромат наповнює дім теплом і затишком, а сам процес її створення об'єднує родину та дарує радість спільно проведеного часу. Приготування паски — це справжнє мистецтво, яке передається з покоління в покоління, а кожна родина має свої унікальні таємниці та інгредієнти, які роблять її особливою.
Цікаво Вишукані страви зі "Сніжним крабом": 5 небанальних рецептів на свята і кожен день
Олександрійська нічна паска
- Час: 2 години
- Порцій: 6
Обрядова страва / Фото pexels
Інгредієнти:для опари:
– 0,5 літра молока;
– 500 грамів цукру;
– 5 штук яєць;
– 3 штуки жовтків;
– 75 грамів дріжджів;
– 250 грамів холодного вершкового масла;
для тіста:
– 1 столова ложка коньяку;
– 0,5 чайної ложки солі;
– 1 пакетик ванільного цукру;
– цедра 1 лимона;
– 200 грамів сухофруктів;
– 1,25 кілограма борошна. Секрет вдалої страви – у добірних продуктах. Тож надавайте перевагу лиш надійним і перевіреним виробникам. Таким як ТМ "Водний Світ" – беззаперечному лідеру на українському ринку морепродуктів, який упродовж 22 років постачає високоякісну продукцію, що ще жодного разу не підводила споживачів.
Приготування:
- У велику миску наливаємо молоко кімнатної температури, всипаємо туди цукор і перемішуємо до однорідності. Додаємо до молока дріжджі та ретельно мішаємо, доки вони повністю не розчиняться.
- Далі вводимо в суміш яйця і жовтки, додаємо кусочки холодного вершкового масла і ретельно збиваємо за допомогою міксера.
- Прикриваємо миску з опарою харчовою плівкою і залишаємо її при кімнатній температурі на 8 – 12 годин, зазвичай на ніч, тому цей вид паски часто називають "нічною".
- Після цього часу в опару додаємо коньяк, ванілін та терту цедру лимона, все добре перемішуємо.
- Додаємо половину борошна, просіяного через сито, а також підготовлені сухофрукти: журавлину, родзинки, цукати, які повинні бути сухими, і знову перемішуємо.
- Потім всипаємо решту борошна і починаємо вимішувати тісто вручну, попередньо змастивши руки рослинною олією. Вимішуємо протягом 10 хвилин.
- Тісто залишаємо підніматися в теплому місці під харчовою плівкою на 1 – 1,5 години.
- Потім змащуємо робочу поверхню та руки олією, викладаємо тісто і ділимо його на 6 приблизно однакових частин, кожна по 500 – 550 грамів. Формуємо паски за показаним у відео методом, викладаємо їх у форми і легко притискаємо.
- Залишаємо форми в теплому місці на 1,5 години, після чого змащуємо поверхню яйцем.
- Духовку розігріваємо до 180°С і випікаємо паски при 160°С близько 50 хвилин.
- Після випікання дозволяємо паскам охолонути перед подачею та прикрашаємо їх на власний смак.