Гурманимо вдома: бринза з травами за рецептом Аліка Мкртчяна
30 листопада 2020,
11:53
Читать новость на русском
Напрочуд смачну страву запропонував приготувати фіналіст першого сезону "МастерШеф. Професіонали", талановитий шеф-кухар Алік Мкртчян. І справді, домашня бринза з травами не загубиться навіть на пишному святковому столі!
Такий сир чудово смакує з овочами, яєшнею або й просто з хрумким багетом. Приділіть якось увечері час приготуванню домашньої бринзи, щоб уже наступного дня збирати компліменти від захоплених дегустаторів.
Домашня бринза з травами
Інгредієнти:– 9 л кефіру жирністю 2,5%;
– 1 лимон;
– сіль;
– розмарин;
– цибуля;
– петрушка.
- Вилийте кефір у каструлю, додайте сік одного лимона та дрібку солі. Доведіть все до кипіння та зцідіть на друшляк вкритий кількома шарами марлі.
- Залишіть масу стікати на кілька годин.
- Дрібно наріжте зелень, додайте до домашнього сиру – перемішайте. Не забудьте поперчити та посолити масу.
- Викладіть масу на чисту марлю складену в кілька шарів, сформуйте кульку та підвісьте сирну масу, щоб стікала зайва рідина. Залишіть заготовку на ніч, а зранку ви вже зможете скуштувати готовий сир зі спеціями.
Смачного!