Гурманимо вдома: бринза з травами за рецептом Аліка Мкртчяна

30 листопада 2020, 11:53
Читать новость на русском

Напрочуд смачну страву запропонував приготувати фіналіст першого сезону "МастерШеф. Професіонали", талановитий шеф-кухар Алік Мкртчян. І справді, домашня бринза з травами не загубиться навіть на пишному святковому столі!

Такий сир чудово смакує з овочами, яєшнею або й просто з хрумким багетом. Приділіть якось увечері час приготуванню домашньої бринзи, щоб уже наступного дня збирати компліменти від захоплених дегустаторів.

Домашня бринза з травами

Інгредієнти:
– 9 л кефіру жирністю 2,5%;
– 1 лимон;
– сіль;
– розмарин;
– цибуля;
– петрушка.
  1. Вилийте кефір у каструлю, додайте сік одного лимона та дрібку солі. Доведіть все до кипіння та зцідіть на друшляк вкритий кількома шарами марлі.
  2. Залишіть масу стікати на кілька годин.
  3. Дрібно наріжте зелень, додайте до домашнього сиру – перемішайте. Не забудьте поперчити та посолити масу.
  4. Викладіть масу на чисту марлю складену в кілька шарів, сформуйте кульку та підвісьте сирну масу, щоб стікала зайва рідина. Залишіть заготовку на ніч, а зранку ви вже зможете скуштувати готовий сир зі спеціями.

Смачного!