Для чого додавати перець у чай: цей смак вас просто вразить
Джерело:
NdtvЧай є одним з найпопулярніших напоїв у всьому світі. Він чудово смакує в будь-якій ситуації. Зазвичай його приправляють цукром, лимонним соком, медом або імбиром, проте це далеко не вичерпний перелік опцій.
Чорний перець – одна з найпопулярніших і універсальних спецій. Нею приправляють різні страви, щоб зробити їх більш виразними. Характерну гостроту йому надає речовина піперин. Він має протизапальну дію, а також може підсилити смак чаю.
Не пропустіть Від корн-догів до фриттати: дуже смачні страви з сосисками
Чому варто додавати перець у чай
Зазвичай ми тягнемося до чаю, коли хочемо зігрітися. А уявіть, що станеться, якщо додати в чай перець. Смак чаю з додаванням перцю теж чудовий. Кілька горошин чорного перцю необхідно додати на етапі заварювання, щоб він встиг віддати свій характерний смак і аромат. Готова чайна заварка буде злегка пікантною.
Інструкція:– закип'ятіть воду;
– помістіть чай та кілька горошин чорного перцю в чайник і додайте гарячої води;
– накрийте чайник кришкою і залиште чай 5 хвилин;
– процідіть заварку і налийте гарячий чай у чашки.
Що ще варто додати в чай
У чай також можна додавати інші цікаві інгредієнти. Вони змінять його смак та посилять інші властивості.
Варення з малини – має зігріваючу і дію.
Молоко – завдяки додаванню цього інгредієнти можна пом’якшити смак заварки. Молоко додає трохи природної солодкості, вирівнюючи смак чаю.
Мед – ним можна підсолоджувати чай, замінивши цукор. Проте слід пам'ятати, що його потрібно класти в теплий, а не в гарячий чай. При температурі вище 60 градусів він втрачає свої корисні властивості.