Домашній хліб на щодень: готуємо справжній батон на сухих дріжджах
31 серпня 2022,
15:25
Читать новость на русском
Джерело:
інстаграм Cooking by YuliyaХліб приготований власними руками надзвичайно цінується рідними, а його смак не зрівняється з магазинним.
Домашня здоба – це не тільки смачно і ароматно, а й вигідно. Вам не потрібно щоразу питатися у продавці про свіжість здоби й задумуватися над якістю інгредієнтів у тісті.
Читайте також Яблучний пиріг до чаю: справиться навіть новачок
За цим рецептом у вас вийде два великих та ситних батони. Їх можна нарізати скибками та їсти без нічого, а можна полити медом та насолоджуватися домашньою випічкою.
Рецепт батона
- Час: 3 години
- Порції: 2 штуки
– 500 грамів пшеничного борошна;
– 300 мілілітрів теплої води;
– 7 грамів швидкодіючих сухих дріжджів;
– 1 столова ложка цукру;
– 1 чайна ложка солі;
– 2 столові ложки олії.
Приготування:
- Просіяне борошно, дріжджі, сіль та цукор ретельно перемішайте.
- Влийте теплу воду та олію й замісіть однорідне і еластичне тісто. На цей процес у вас буде 7 – 10 хвилин.
- Перекладіть його в миску, накрийте вологим рушником та залишіть в теплому місці на 1 годину.
- Обімніть тісто та залишіть підростати ще на 30 хвилин.
- Розділіть його на дві частини та сформуйте хліб. Залишіть його ще на 30 хвилин відпочити.
- Розігрійте духовку до 230 градусів та випікайте хліб 30 – 40 хвилин. На дно духовки можна поставити жаротривку форму з гарячою водою для виділення пару та для хрусткої скоринки, без водички вона буде м’яка.
- Залишіть готовий випечений домашній хліб охолоджуватися (6 – 8 годин).
Смачного!