Домашній хліб на щодень: готуємо справжній батон на сухих дріжджах

31 серпня 2022, 15:25
Читать новость на русском

Хліб приготований власними руками надзвичайно цінується рідними, а його смак не зрівняється з магазинним.

Домашня здоба – це не тільки смачно і ароматно, а й вигідно. Вам не потрібно щоразу питатися у продавці про свіжість здоби й задумуватися над якістю інгредієнтів у тісті.

Читайте також Яблучний пиріг до чаю: справиться навіть новачок

За цим рецептом у вас вийде два великих та ситних батони. Їх можна нарізати скибками та їсти без нічого, а можна полити медом та насолоджуватися домашньою випічкою.

Рецепт батона

  • Час: 3 години
  • Порції: 2 штуки
Інгредієнти:
– 500 грамів пшеничного борошна;
– 300 мілілітрів теплої води;
– 7 грамів швидкодіючих сухих дріжджів;
– 1 столова ложка цукру;
– 1 чайна ложка солі;
– 2 столові ложки олії.

Приготування:

  • Просіяне борошно, дріжджі, сіль та цукор ретельно перемішайте.
  • Влийте теплу воду та олію й замісіть однорідне і еластичне тісто. На цей процес у вас буде 7 – 10 хвилин.
  • Перекладіть його в миску, накрийте вологим рушником та залишіть в теплому місці на 1 годину.

  • Обімніть тісто та залишіть підростати ще на 30 хвилин.
  • Розділіть його на дві частини та сформуйте хліб. Залишіть його ще на 30 хвилин відпочити.
  • Розігрійте духовку до 230 градусів та випікайте хліб 30 – 40 хвилин. На дно духовки можна поставити жаротривку форму з гарячою водою для виділення пару та для хрусткої скоринки, без водички вона буде м’яка.
  • Залишіть готовий випечений домашній хліб охолоджуватися (6 – 8 годин).

Смачного!