Галета та салат з кіноа: готуємо хелсі страви зі спаржі
10 червня 2022,
18:32
Читать новость на русском
Джерело:
Смак життяДоки сезон спаржі ще триває, встигніть приготувати з неї найсмачніші вітамінні страви, які не тільки наситять ваш організм, але й не відкладуться на боках.
Спаржа – низькокалорійна вітамінна бомба в самому розпалі сезону. Тому не марнуємо часу і приступаємо до приготування поживних та простих страв.
Читайте також Гарячий лаваш з сиром для барбекю: рецепт за 5 хвилин від Миколи Люлька
Ми підготували для вас два рецепти зі спаржею: галету з сиром фета та салат з кіноа.
Рецепт галети зі спаржею
- Час: 60 хвилин
- Порції: 6
– тісто листкове або пісочне;
– 5 – 8 стебел спаржі;
– 250 грамів сиру фета;
– 50 мілілітрів оливкової олії;
– 2 зубчики часнику;
– 2 гілочки свіжого базиліку.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 200 градусів. Заздалегідь підготовлене тісто розкачайте скалкою та викладіть у жаротривку форму.
- Зробіть кілька проколів виделкою, щоб під час випікання воно не підіймалося.
- Для начинки розімніть сир, часник вичавіть через прес і змішайте все з олією. Викладіть тісто у форму так, щоб сформувалися бортики. Вилийте начинку та розрівняйте ложкою.
- Почистіть спаржу: зріжте білі кінчики та шкірку від середини стебла овочечисткою.
- По всій поверхні рівномірно розкладіть спаржу, полийте оливковою олією. Можна бортики загорнути всередину (за бажанням).
- Відправте галету до розігрітої духовки і випікайте до готовності, приблизно 30 хвилин. Через 10 хвилин випікання зменште температуру до 180 градусів.
- Готову галету зі спаржею прикрасьте свіжими листочками базиліку та подавайте до столу.
Смачного!
Галета зі спаржею / Фото Ґранд кулінар
Рецепт салату з кіноа та спаржею
- Час: 30 хвилин
- Порції: 4
– 400 грамів спаржі;
– ½ склянки кіноа;
– 50 грамів сиру фета;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 1 чайна ложка винного оцту;
– дрібка сушеного часнику;
– жменя горіхів кеш'ю;
– гімалайська сіль.
Приготування:
- Відваріть кіноа згідно з інструкцією на упаковці.
- Розігрійте духовку до 200 градусів. Викладіть спаржу на деко, збризніть олією і посоліть. Запікайте все 15 – 20 хвилин.
- Готову спаржу охолодіть та наріжте однаковими шматочками.
- На сухій сковорідці обсмажте горіхи до рум'яного кольору.
- У салатник викладіть кіноа і спаржу. Накришіть сир і додайте оливкову олію, оцет, сушений часник і сіль. Зверху посипте салат горіхами.
Смачного!