Галета та салат з кіноа: готуємо хелсі страви зі спаржі

10 червня 2022, 18:32
Читать новость на русском

Джерело:

Смак життя

Доки сезон спаржі ще триває, встигніть приготувати з неї найсмачніші вітамінні страви, які не тільки наситять ваш організм, але й не відкладуться на боках.

Спаржа – низькокалорійна вітамінна бомба в самому розпалі сезону. Тому не марнуємо часу і приступаємо до приготування поживних та простих страв.

Читайте також Гарячий лаваш з сиром для барбекю: рецепт за 5 хвилин від Миколи Люлька

Ми підготували для вас два рецепти зі спаржею: галету з сиром фета та салат з кіноа.

Рецепт галети зі спаржею

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 6
Інгредієнти:
 – тісто листкове або пісочне;
 – 5 – 8 стебел спаржі;
 – 250 грамів сиру фета;
 – 50 мілілітрів оливкової олії;
 – 2 зубчики часнику;
 – 2 гілочки свіжого базиліку.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів. Заздалегідь підготовлене тісто розкачайте скалкою та викладіть у жаротривку форму.
  1. Зробіть кілька проколів виделкою, щоб під час випікання воно не підіймалося.
  1. Для начинки розімніть сир, часник вичавіть через прес і змішайте все з олією. Викладіть тісто у форму так, щоб сформувалися бортики. Вилийте начинку та розрівняйте ложкою.

  1. Почистіть спаржу: зріжте білі кінчики та шкірку від середини стебла овочечисткою.
  1. По всій поверхні рівномірно розкладіть спаржу, полийте оливковою олією. Можна бортики загорнути всередину (за бажанням).
  1. Відправте галету до розігрітої духовки і випікайте до готовності, приблизно 30 хвилин. Через 10 хвилин випікання зменште температуру до 180 градусів.
  1. Готову галету зі спаржею прикрасьте свіжими листочками базиліку та подавайте до столу.

Смачного!


Галета зі спаржею / Фото Ґранд кулінар

Рецепт салату з кіноа та спаржею

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4
Інгредієнти:
 – 400 грамів спаржі;
 – ½ склянки кіноа;
 – 50 грамів сиру фета;
 – 2 столові ложки оливкової олії;
 – 1 чайна ложка винного оцту;
 – дрібка сушеного часнику;
 – жменя горіхів кеш'ю;
 – гімалайська сіль.

Приготування:

  1. Відваріть кіноа згідно з інструкцією на упаковці. 
  1. Розігрійте духовку до 200 градусів. Викладіть спаржу на деко, збризніть олією і посоліть. Запікайте все 15 – 20 хвилин.
  1. Готову спаржу охолодіть та наріжте однаковими шматочками.

  1. На сухій сковорідці обсмажте горіхи до рум'яного кольору.
  1. У салатник викладіть кіноа і спаржу. Накришіть сир і додайте оливкову олію, оцет, сушений часник і сіль. Зверху посипте салат горіхами.

Смачного!