Гарячий лаваш можна приготувати вдома в духовці, на сковорідці або на природі. Якщо у вас є домашній гриль або барбекю – ця закуска буде готова за лічені хвилини.
Читайте також Відмінний у спеку: готуємо холодний суп гаспачо з томатами та полуницею
Якщо у вас не має лаваша, замініть його на піту, паляницю або тостовий хліб. Щодо начинок для гарячої закуски – вона може бути різною. Все залежить від ваших вподобань. З лавашем ця страва буде поживною, не такою калорійною, як тоді, коли ви використаєте звичайні булки чи хліб.
Начинки для гарячого лаваша можуть бути різними:
- з сиром та зеленню;
- з сиром та грибами;
- з салямі;
- з шинкою;
- з фалафелем;
- з рибою.
Шеф-кухар Микола Люлько пропонує спробувати приготувати вдома варіант з сиром моцарела та зеленню (кінза, зелена цибуля). Кулінар часто готує не тільки у ресторані, а й вдома, для родини. У нього син та донечка. Спробуйте і ви потішити своїх рідних смачним гарячим лавашем з сиром та зеленню за рецептом шеф-кухаря.
Рецепт гарячого лавашу з сиром та зеленню
- Час: 5 – 10 хвилин
- Порції: 6
Приготування:
- Ретельно помийте зелень під проточною водою, трішки обсушіть та наріжте дрібними шматочками.
- Наріжте лаваш на порційні шматки, але врахуйте їхню довжину. Вони повинні зручно загортатися в рулет.
- Твердий сир моцарела натріть на грубій тертці.
- У глибокій мисці змішайте всі інгредієнти для начинки лаваша.
- Змастіть листи лаваша майонезним соусом з часником, зверху посипте тертим сиром та зеленню.
- Обережно скрутіть все в рулет та відправте на мангал, або в духовку на 5 – 10 хвилин.
- Коли сир розплавиться, а лаваш зарум'яниться – закуска готова!
Смачного!