Гарячий лаваш можна приготувати вдома в духовці, на сковорідці або на природі. Якщо у вас є домашній гриль або барбекю – ця закуска буде готова за лічені хвилини.

Читайте також Відмінний у спеку: готуємо холодний суп гаспачо з томатами та полуницею

Якщо у вас не має лаваша, замініть його на піту, паляницю або тостовий хліб. Щодо начинок для гарячої закуски – вона може бути різною. Все залежить від ваших вподобань. З лавашем ця страва буде поживною, не такою калорійною, як тоді, коли ви використаєте звичайні булки чи хліб.

Начинки для гарячого лаваша можуть бути різними:

  • з сиром та зеленню;
  • з сиром та грибами;
  • з салямі;
  • з шинкою;
  • з фалафелем;
  • з рибою.

Шеф-кухар Микола Люлько пропонує спробувати приготувати вдома варіант з сиром моцарела та зеленню (кінза, зелена цибуля). Кулінар часто готує не тільки у ресторані, а й вдома, для родини. У нього син та донечка. Спробуйте і ви потішити своїх рідних смачним гарячим лавашем з сиром та зеленню за рецептом шеф-кухаря.

Рецепт гарячого лавашу з сиром та зеленню

  • Час: 5 – 10 хвилин
  • Порції: 6

Приготування:

  1. Ретельно помийте зелень під проточною водою, трішки обсушіть та наріжте дрібними шматочками.
  1. Наріжте лаваш на порційні шматки, але врахуйте їхню довжину. Вони повинні зручно загортатися в рулет.
  1. Твердий сир моцарела натріть на грубій тертці.
  1. У глибокій мисці змішайте всі інгредієнти для начинки лаваша.
  1. Змастіть листи лаваша майонезним соусом з часником, зверху посипте тертим сиром та зеленню.
  1. Обережно скрутіть все в рулет та відправте на мангал, або в духовку на 5 – 10 хвилин.
  1. Коли сир розплавиться, а лаваш зарум'яниться – закуска готова!

Смачного!