Смачні рецепти з гарбуза на будь-який смак

4 грудня 2020, 16:36
Читать новость на русском

Гарбуз – справжній продуктовий король осені, а страви з нього можна готувати як солоні, так і солодкі. SmachnoNews підготував для вас смачну підбірку рецептів з гарбуза на будь-який смак.

Крем-суп з гарбуза

Рецепт крем-супу з гарбуза

Чудова перша страва, яка не тільки наситить вас на кілька годин, а й збагатить ваш організм вітамінами.

Читайте також Що смачного приготувати з гарбуза, його користь і шкода

Інгредієнти:
– 400-500 г гарбуза;
– 1 л овочевого або курячого бульйону;
– 1 морквина;
– сіль, перець;
– мускатний горіх;
– 60-70 мл вершків.
  1. Ретельно почистіть гарбуз від шкірки, наріжте м'якоть на кубики та киньте в гарячий бульйон. Почистіть моркву від шкірки та додайте до бульйону й варіть всі інгредієнти до готовності.
  2. Посоліть та поперчіть суп на свій смак. Ручним блендером подрібніть овочів в бульйоні, щоб не було грудочок.
  3. Посипте крем-суп з гарбуза меленим мускатним горіхом, влийте вершків та доведіть до кипіння. Зніміть суп з плити та подавайте до столу гарячим, з насінням гарбуза або грінками.

Оладки з гарбуза

Солодкі оладки з гарбуза

Ніжні за текстурою та смачні оладки з гарбуза можна подавати до столу зі сметаною або грецьким йогуртом.

Читайте також Теплий салат з гарбузом і грушею: простий рецепт

Інгредієнти:
– 400 г гарбуза;
– 250 г борошна;
– 3 ст. л цукру;
– ванільний цукор;
– ½ ч. л соди;
– ½ ч. л лимонного соку.
  1. Ретельно помитий та почищений гарбуз натріть на дрібній тертці, посипте цукром та перемішайте. Залишіть гарбузову масу на 15 хвилин, щоб він випустив сік.
  2. З'єднайте гарбузову масу з ванільним цукром, содою погашеною лимонним соком та перемішайте.
  3. Заздалегідь просіяне борошно невеликими порціями всипайте до гарбузової маси та замішуйте тісто на оладки.
  4. Розігрійте сковорідку з вершковим маслом та обсмажте оладки з гарбуза до готовності.

Салат з гарбуза

Рецепт вітамінного салату з гарбузом

Свіжий та надзвичайно смачний салат з гарбуза сподобається навіть гурману.

Інгредієнти:
– 250 г гарбуза;
– 100 г фети;
– синя ріпчаста цибуля;
– 200 г винограду;
– 200 г руколи
– 1 ст. л винного оцту;
– 1 ст. л меду;
– оливкова олія;
– сіль.
  1. Наріжте цибулю кільцями та замаринуйте на 30 хвилин в оцті з сіллю, медом.
  2. Гарбуз наріжте на рівненькі кубики, викладіть на деко, збризніть оливковою олією та запечіть у духовці до готовності. Не перетримайте, достатньо 10-15 хвилин при 180 градусах.
  3. Виноград розріжте навпіл, викладіть в салатницю та додайте охолоджений гарбуз.
  4. Змішайте гарбуз, виноград, мариновану цибулю та фету нарізану кубиком.
  5. Порційно на тарілки викладіть руколу, а зверху решту салату. Смачного!