4 грудня,
16:36
Смачні рецепти з гарбуза на будь-який смак
Гарбуз – справжній продуктовий король осені, а страви з нього можна готувати як солоні, так і солодкі. SmachnoNews підготував для вас смачну підбірку рецептів з гарбуза на будь-який смак.
Крем-суп з гарбуза
Рецепт крем-супу з гарбуза
Чудова перша страва, яка не тільки наситить вас на кілька годин, а й збагатить ваш організм вітамінами.
Читайте також Що смачного приготувати з гарбуза, його користь і шкода
Інгредієнти:– 400-500 г гарбуза;
– 1 л овочевого або курячого бульйону;
– 1 морквина;
– сіль, перець;
– мускатний горіх;
– 60-70 мл вершків.
- Ретельно почистіть гарбуз від шкірки, наріжте м'якоть на кубики та киньте в гарячий бульйон. Почистіть моркву від шкірки та додайте до бульйону й варіть всі інгредієнти до готовності.
- Посоліть та поперчіть суп на свій смак. Ручним блендером подрібніть овочів в бульйоні, щоб не було грудочок.
- Посипте крем-суп з гарбуза меленим мускатним горіхом, влийте вершків та доведіть до кипіння. Зніміть суп з плити та подавайте до столу гарячим, з насінням гарбуза або грінками.
Оладки з гарбуза
Солодкі оладки з гарбуза
Ніжні за текстурою та смачні оладки з гарбуза можна подавати до столу зі сметаною або грецьким йогуртом.
Читайте також Теплий салат з гарбузом і грушею: простий рецепт
Інгредієнти:– 400 г гарбуза;
– 250 г борошна;
– 3 ст. л цукру;
– ванільний цукор;
– ½ ч. л соди;
– ½ ч. л лимонного соку.
- Ретельно помитий та почищений гарбуз натріть на дрібній тертці, посипте цукром та перемішайте. Залишіть гарбузову масу на 15 хвилин, щоб він випустив сік.
- З'єднайте гарбузову масу з ванільним цукром, содою погашеною лимонним соком та перемішайте.
- Заздалегідь просіяне борошно невеликими порціями всипайте до гарбузової маси та замішуйте тісто на оладки.
- Розігрійте сковорідку з вершковим маслом та обсмажте оладки з гарбуза до готовності.
Салат з гарбуза
Рецепт вітамінного салату з гарбузом
Свіжий та надзвичайно смачний салат з гарбуза сподобається навіть гурману.
Інгредієнти:– 250 г гарбуза;
– синя ріпчаста цибуля;
– 200 г винограду;
– 200 г руколи
– 1 ст. л винного оцту;
– 1 ст. л меду;
– оливкова олія;
– сіль.
- Наріжте цибулю кільцями та замаринуйте на 30 хвилин в оцті з сіллю, медом.
- Гарбуз наріжте на рівненькі кубики, викладіть на деко, збризніть оливковою олією та запечіть у духовці до готовності. Не перетримайте, достатньо 10-15 хвилин при 180 градусах.
- Виноград розріжте навпіл, викладіть в салатницю та додайте охолоджений гарбуз.
- Змішайте гарбуз, виноград, мариновану цибулю та фету нарізану кубиком.
- Порційно на тарілки викладіть руколу, а зверху решту салату. Смачного!