18 червня,
13:27
Ароматний холодний суп-пюре зі свіжих томатів: простий літній рецепт
Якщо думаєте, що приготувати на обід? До вашої уваги – запашний суп зі свіжих томатів, який сподобається усім.
Томатний суп-пюре – смачна та поживна страва у літню спеку. Його готують зі свіжих томатів томатів, з додаванням м'яса, рису, ароматних трав та спецій. За бажанням додають часник або перець чилі для гострого смаку.
Читайте також Тарілка здорового харчування: як їсти щодня, щоб залишатися здоровим
Суп подають холодним і гарячим з сухарики або грінками. Прикрашають – базиліком, петрушкою або подрібненим огірком.
Як приготувати суп-пюре зі свіжих томатів
- Час: 30 хвилин
- Порції: 2 – 3
- Калорійність на 100 грамів: 69 ккал
– 500 грамів томатів;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 1 цибуля;
– 1 склянку окропу;
– базилік;
– перець;
– сіль;
– грінки або хліб.
- Томати ретельно помийте. Підготуйте дві миски з водою, в одну вилийте окріп, іншу – холодну воду.
Свіжі томати у воді/ Фото Unsplash
- Занурте томати в окріп, потім в холодну воду, почистіть від шкірки, наріжте кубиками.
- Цибулю почистіть, наріжте скибочками.
- У каструлю з олією викладіть цибулю, на маленькому вогні припустіть протягом десяти хвилин до золотого кольору.
Подрібнена цибуля/ Фото Unsplash
- Далі – додайте томати, влийте окріп, тушкуйте на середньому вогні протягом 10 хвилин.
- Базилік помийте, подрібніть ножем, додайте у суп, додайте сіль, перець, ще готуйте 5 хвилин.
Томатний суп з базиліком/ Фото Unsplash
- Зніміть з вогню, викладіть у блендер, подрібніть до стану пюре.
- Викладіть суп у тарілку, задекоруйте листочками базиліку. Подавайте з грінками або хлібом. Смачного!