Кабачкова ікра за рецептом Володимира Ярославського: рецепт на зиму

25 серпня 2022, 15:19
Читать новость на русском

Щоб ласувати кабачками цілу зиму заготуйте її за рецептом українського шеф-кухаря та ресторатора Володимира Ярославського.

Домашню ікру з кабачка або цукіні можна використовувати як закуску, як основу для салатів і дуже смачно гарячим гарніром до рибних страв.

Читайте також Взимку смакують, як свіжі: рецепт помідорів у власному соку

️Якщо ви любите гостру ікру, додайте разом з овочами при обсмажуванні трішки гострого перцю (але без насіння). Якщо бажаєте закрити на зиму – треба пастеризувати на водяній бані у банках (накритих металевою кришкою). Також таку ікру можна порційно заморозити у харчових контейнерах.

Рецепт кабачкової ікри

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 800 грамів
Інгредієнти:
– 800 грамів цукіні або 850 грамів кабачка;
– 250 грамів моркви;
– 150 грамів цибулі;
– 10 грамів часнику;
– 50 грамів олії для смаження;
– 200 грамів томатів у власному соку;
– сіль;
– перець чорний і запашний;
– 50 грамів вершкового масла.

Приготування:

  • Ікру краще готувати у глибокій сковорідці або сотейнику. Якщо шкірка у кабачків щільна і не можливо проткнути нігтем – зрізаємо її, якщо молода – залишаємо. Теж саме з насінням і внутрішньою частиною.
  • Довільно наріжте всі інгредієнти та обсмажте на сковорідці з олією. Спочатку моркву, далі цибулю. Додайте кабачок і часник, далі томати. Ретельно протушкуйте овочі на повільному вогні, періодично помішуючи, щоб зайва рідина практично випарувалася. Присмачте спеціями.


Кабачкова ікра / Фото з архіву Володимира Ярославського

  • Вже у готові овочі, м'які й без рідини, додайте вершкове масло, перемішайте і відставте, щоб охололи. Вершкове можна замінити на рослинне, для консервації.
  • Подрібніть овочі в однорідну суміш за допомогою блендера.

Смачного!