Помідори у власному соку – чудовий спосіб зберегти свіжість та смак цього овоча на зиму. До рецепта входить всього два інгредієнти: сіль та самі помідори.

Читайте також Як зберегти кріп та петрушку на зиму: готуємо особливу овочеву приправу

Таку зимову консервацію можна подавати до будь-якого гарніру, м'ясної чи рибно страви, або як окрему закуску до святкового столу.

Рецепт помідорів у власному соку

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 2 літрові банки

Приготування:

  • Ретельно помийте помідори. Половину бланшуйте в окропі протягом 1 хвилини, далі занурте в холодну воду, щоб легко зняти з них шкірочку. Решту перебийте в блендері до пюре.
  • Викладіть очищені помідори в стерилізовані банки, а сік з помідорів відправте на вогонь з сіллю. Доведіть масу до кипіння постійно помішуючи ложкою.
  • Залийте бланшовані помідори в банці соком та нещільно закрийте кришками.
  • Стерилізуйте помідори в своєму соку 5 хвилин від моменту закипання води. Щільно закрийте кришками банки та переверніть догори дном. Поставте їх при кімнатній температурі попередньо вкривши рушником до повного охолодження.
  • Зберігайте помідору у своєму соку в темному і прохолодному місці.

Смачного!

Відеорецепт приготування помідорів у своєму соку: