Куряче філе – ідеальний дієтичний продукт, який чудово підходить для людини як за низькою калорійністю, так і за ціною.

Калорійність курячого філе

У 100 грамах сирого філе 165 ккал, у вареного – 110 ккал, печеного – 102 ккал, а у смаженого – 210 ккал.

Користь і шкода курячого філе

Куряче філе надзвичайно низькокалорійне, тому його радять вживати людям із зайвою вагою, спортсменам та дітям. Курка багата на корисні вітаміни та мікроелементи: РР, А, В1, В2, В5, В6, В9, В12, С, Е, Н. Також у курячій грудці високий вміст калію, сірки, фтору, кальцію, магнію, натрію, фосфору, хлору, йоду, заліза, цинку, міді, марганцю й кобальту.

Та щоб всі ці корисні мікроелементи та вітаміни зберігались у курячому м'ясі, її потрібно вирощувати у просторих клітках, годувати різноманітною їжею.

Окрім користі, курятина може ще й шкодити людині. Перш за все це споживання шкідливих частин курки: шкірки – це сама жирна частина тушки, та в ній високий вміст холестерину.

Неправильне приготування курки може викликати у кишківнику стрімке розмноження бактерій, труєння та сальмонельоз. Завжди готуйте курятину до готового стану, вона не може залишатись трішки сирою, або містити кров біля кості.

Що приготувати з курки

З курячого філе можна готувати безліч страв: бульйони, крем-супи з додаванням овочів, парові котлети, відбивні, запіканки та улюблену всіма котлету по-київськи. Проте найдієтичнішою та найкориснішою буде приготована курятина на пару або відварена до готовності.