Укр Рус
12 жовтня, 16:07
2

Врятують навіть під час блекауту: найпростіші рецепти квашених помідорів

Основні тези
  • Квашені помідори готуються швидко і можуть прикрасити вечерю навіть під час блекауту.
  • Для приготування потрібні великі м'ясисті помідори та різні спеції, такі як хрін, смородина, вишня, кріп, чорний та запашний перець.

Квашені овочі – чудова закуска, яка зараз як ніколи актуальна. Вони готуються на раз-два і додадуть колориту навіть трапезі при свічках через відсутність світла.

Трішки хитрощів – і ваші помідори смакуватимуть так, наче їх квасили у дубовій бочці. Навіть простий перекус з ними перетвориться на незабутню трапезу, розповідає 24 Канал з посиланням на портал "Янусина кухня".

Цікаво Можна язика проковтнути: незаслужено забуті намазки з 90-х за копійки

Зверніть увагу! 

Для квашення чудово підійдуть великі мʼясисті плоди, наприклад, чортів Чорний Китай, Медовий Спас або Цукровий Бізон, розповідає портал "Одна хвилинка"

Як зробити квашені помідори 

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 3-літрова банка

Інгредієнти
– приблизно 1,5 кілограма помідорів;
– 2 листи хрону;
– половина кореня хрону;
– 6 листків смородини;
– 6 листків вишні;
– 2 парасольки кропу;
– по 6 горошин чорного та запашного перцю;
– 2 лаврові листки;
– 5 – 6 зубчиків часнику;
розсіл: 
– 0,5 літра води;
– 3 столові ложки солі;
– 1 столова ложка цукру.

Приготування

  1. Виберіть для квашення тверді, пружні помідори середнього або невеликого розміру. Підійдуть навіть зеленкуваті чи бурі, тобто не повністю достиглі плоди.
  2. Ретельно вимийте банки з содою, а пластикові кришки обдайте окропом.
  3. На дно кожної банки викладіть половину підготовлених спецій. Далі щільно укладіть у банки чисті помідори, зверху додайте решту спецій.
  4. В охолодженій кипʼяченій воді розчиніть сіль та цукор. Залийте розсолом помідори, потім долийте води до країв банки. Накрийте кришкою й поставте в холодне місце.
  5. Під час бродіння помідори можуть виділяти рідину, тому банки варто ставити в миску чи піддон.
  6. У міру потреби підливайте розсіл. Спробувати квашені помідори можна не раніше ніж через 45 днів.
  7. Зберігайте їх лише в холоді, щоб вони не перекисли та зберегли приємний смак.

Смачного!

Яку закрутку варто спробувати? 

  • Помідори по-маріупольськи з базиліком можуть стати сюрпризом навіть для досвідчених господинь. 

  • Вони не потребують стерилізації і дуже прості у приготуванні.