Трішки хитрощів – і ваші помідори смакуватимуть так, наче їх квасили у дубовій бочці. Навіть простий перекус з ними перетвориться на незабутню трапезу, розповідає 24 Канал з посиланням на портал "Янусина кухня".
Цікаво Можна язика проковтнути: незаслужено забуті намазки з 90-х за копійки
Зверніть увагу!
Для квашення чудово підійдуть великі мʼясисті плоди, наприклад, чортів Чорний Китай, Медовий Спас або Цукровий Бізон, розповідає портал "Одна хвилинка".
Як зробити квашені помідори
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 3-літрова банка
Інгредієнти:
– приблизно 1,5 кілограма помідорів;
– 2 листи хрону;
– половина кореня хрону;
– 6 листків смородини;
– 6 листків вишні;
– 2 парасольки кропу;
– по 6 горошин чорного та запашного перцю;
– 2 лаврові листки;
– 5 – 6 зубчиків часнику;
розсіл:
– 0,5 літра води;
– 3 столові ложки солі;
– 1 столова ложка цукру.
Приготування:
- Виберіть для квашення тверді, пружні помідори середнього або невеликого розміру. Підійдуть навіть зеленкуваті чи бурі, тобто не повністю достиглі плоди.
- Ретельно вимийте банки з содою, а пластикові кришки обдайте окропом.
- На дно кожної банки викладіть половину підготовлених спецій. Далі щільно укладіть у банки чисті помідори, зверху додайте решту спецій.
- В охолодженій кипʼяченій воді розчиніть сіль та цукор. Залийте розсолом помідори, потім долийте води до країв банки. Накрийте кришкою й поставте в холодне місце.
- Під час бродіння помідори можуть виділяти рідину, тому банки варто ставити в миску чи піддон.
- У міру потреби підливайте розсіл. Спробувати квашені помідори можна не раніше ніж через 45 днів.
- Зберігайте їх лише в холоді, щоб вони не перекисли та зберегли приємний смак.
Смачного!
Яку закрутку варто спробувати?
Помідори по-маріупольськи з базиліком можуть стати сюрпризом навіть для досвідчених господинь.
Вони не потребують стерилізації і дуже прості у приготуванні.