Не лише капусту: квасимо редиску та цвітну капусту – дізнайтеся дивовижний рецепт

9 серпня 2022, 22:46
Читать новость на русском

Джерело:

kuchnia

Коли згадуємо про квашення, першими на думку спадають капуста чи огірки, проте такими методами можна готувати не лише їх. Дізнайтеся, як дешево та сердито заготовити на зиму редиску та цвітну капусту.

Квашення – це стародавній метод зберігання овочів, що ґрунтується на бродінні, під час якого утворюється кислота, що є консервантом овочевої продукції. У цій статті ми поділимося нетиповими рецептами квашення: заквасимо хрін, редиску та цвітну капусту.

Читайте також Поживний перекус – що покласти у рюкзак

Квашений редис з кропом

Редиска – овоч який дуже добре ферментується. Її можна квасити цілком або відразу тонкими скибочками, які ідеально підійдуть для бутербродів або як доповнення до салатів.

Час: 7 днів
Порцій: 2

Дивовижний смак / Фото haps

Інгредієнти:

  • 2 – 3 однакових за розміром невеликих пучків редиски;
  • половина пучка кропу;
  • 2 – 3 зубчики часнику;
  • кілька зерен чорного перцю;
  • розсіл (готується з розрахунку 1,5 столових ложок солі на літр води).

Приготування:

  1. Редиску ретельно вимийте, обірвіть листя і коріння.
  2. На дно банки покладіть 2 – 3 гілочки кропу, потім редиску. Додайте часник (2 зубчики на банку або більше, якщо любите часник). Додаємо кілька горошин перцю.
  3. Приготуйте розсіл: холодну кип’ячену воду змішайте із сіллю.
  4. Готову редиску залийте розсолом та залишіть при кімнатній температурі приблизно на 7 днів.
  5. Час від часу ви можете відкривати банку, не відкручуючи її, щоб дати вуглекислому газу, який утворюється в процесі бродіння, вийти.

Пряна цвітна капуста

Час: 7 – 10 днів
Порцій: 2

Дивуємо смаком / Фото przyslijprzepi

Інгредієнти:

  • 1 середня цвітна капуста;
  • пів буряка;
  • 2 – 3 зубчики часнику;
  • 1 перець чилі;
  • розсіл, приготований в такій пропорції: 1 столова ложка солі на літр води.

Приготування:

  1. У ошпарену банку покладіть буряк, часник, розрізаний навпіл перець чилі, (без насіння, якщо любите страви середньої гостроти, з насінням, якщо любите більшу гостроту).
  2. Залийте овочі розсолом та закрийте кришкою.
  3. Залишіть при кімнатній температурі на 7 – 10 днів.
  4. Готову цвітну капусту краще зберігати в холодильнику.