Квашення – це стародавній метод зберігання овочів, що ґрунтується на бродінні, під час якого утворюється кислота, що є консервантом овочевої продукції. У цій статті ми поділимося нетиповими рецептами квашення: заквасимо хрін, редиску та цвітну капусту.

Читайте також Поживний перекус – що покласти у рюкзак

Квашений редис з кропом

Редиска – овоч який дуже добре ферментується. Її можна квасити цілком або відразу тонкими скибочками, які ідеально підійдуть для бутербродів або як доповнення до салатів.

Час: 7 днів
Порцій: 2

Дивовижний смак / Фото haps

Інгредієнти:

  • 2 – 3 однакових за розміром невеликих пучків редиски;
  • половина пучка кропу;
  • 2 – 3 зубчики часнику;
  • кілька зерен чорного перцю;
  • розсіл (готується з розрахунку 1,5 столових ложок солі на літр води).

Приготування:

  1. Редиску ретельно вимийте, обірвіть листя і коріння.
  2. На дно банки покладіть 2 – 3 гілочки кропу, потім редиску. Додайте часник (2 зубчики на банку або більше, якщо любите часник). Додаємо кілька горошин перцю.
  3. Приготуйте розсіл: холодну кип’ячену воду змішайте із сіллю.
  4. Готову редиску залийте розсолом та залишіть при кімнатній температурі приблизно на 7 днів.
  5. Час від часу ви можете відкривати банку, не відкручуючи її, щоб дати вуглекислому газу, який утворюється в процесі бродіння, вийти.

Пряна цвітна капуста

Час: 7 – 10 днів
Порцій: 2

Дивуємо смаком / Фото przyslijprzepi

Інгредієнти:

  • 1 середня цвітна капуста;
  • пів буряка;
  • 2 – 3 зубчики часнику;
  • 1 перець чилі;
  • розсіл, приготований в такій пропорції: 1 столова ложка солі на літр води.

Приготування:

  1. У ошпарену банку покладіть буряк, часник, розрізаний навпіл перець чилі, (без насіння, якщо любите страви середньої гостроти, з насінням, якщо любите більшу гостроту).
  2. Залийте овочі розсолом та закрийте кришкою.
  3. Залишіть при кімнатній температурі на 7 – 10 днів.
  4. Готову цвітну капусту краще зберігати в холодильнику.