Одвічна класика – макарони з сиром на італійський лад: рецепт з пармезаном

25 травня 2022, 14:37
Читать новость на русском

Коли хочеться швидко, але смачно та ситно перекусити – приготуйте макарони з сиром. А рецептом італійської страви нашвидкуруч поділився Володимир Ярославський.

Качо е Пепе – популярна страва італійської кухні. Її можна перекласти, як сир та макарони, а це культове поєднання смаків і страва легка у приготуванні.

Читайте також Замість кетчупу: рецепт томатного соусу Наполітано

Шеф-кухар Володимир Ярославський розповів, як зробити класичний рецепт страви, і як можна зробити трохи полегшений варіант на щодень.

Рецепт класичної страви Качо е Пепе (макарони з сиром)

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 2
Інгредієнти:
 – 240 грамів спагеті;
 – 120 грамів сиру Пекоріно романо;
 – чорний мелений перець.

Приготування:

  1. Окремо відваріть спагеті у киплячій підсоленій воді до готовності. Час варки зазвичай вказаний на пачці
  1. Окремо, на холодній сковорідці додайте заздалегідь натертий у пудру сир, чорний перець, десь 100 грамів гарячої води. Перемішайте ці інгредієнти до консистенції соусу.
  1. Коли паста відварилась, дістаньте її у миску, а потім перекладіть на сковорідку – це, щоб гарячі спагетті не згорнули соус.

  1. Відправте сковорідку на маленький вогонь і постійно помішуючи, потроху підігрівайте пасту до 70 градусів.
    За цей час у вас утвориться майже вершковий соус та гаряча паста!

Смачного!

Домашній рецепт макаронів з сиром

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2
Інгредієнти:
 – 240 грамів пасти каламаретті (вид макаронів);
 – 60 грамів сиру Парміджана або Грана падана;
 – 30 грамів сиру Пекоріно романо;
 – 25 грамів вершкового масла;
 – чорний мелений перець.

Приготування:

  1. Окремо відваріть пасту згідно з інструкцією. 
  1. На сковорідку додайте трішки води, чорний мелений перець та варіть 5 – 7 хвилин на повільному вогні, щоб смаки розійшлися.
  1. Додайте шматок вершкового масла та розтопіть його помішуючи. Одразу додайте готові макарони та вимішуйте. У рідкий соус додайте тертий сир та ретельно все вимішуйте.
  1. При необхідності можна додати трохи води від варки пасти.

  1. Соус правильно приготований, коли він "лежить" на пасті і повільно з неї стікає, а не паста у "супі".

Смачного!