Одвічна класика – макарони з сиром на італійський лад: рецепт з пармезаном
25 травня 2022,
14:37
Читать новость на русском
Джерело:
інстаграм Володимира ЯрославськогоКоли хочеться швидко, але смачно та ситно перекусити – приготуйте макарони з сиром. А рецептом італійської страви нашвидкуруч поділився Володимир Ярославський.
Качо е Пепе – популярна страва італійської кухні. Її можна перекласти, як сир та макарони, а це культове поєднання смаків і страва легка у приготуванні.
Читайте також Замість кетчупу: рецепт томатного соусу Наполітано
Шеф-кухар Володимир Ярославський розповів, як зробити класичний рецепт страви, і як можна зробити трохи полегшений варіант на щодень.
Рецепт класичної страви Качо е Пепе (макарони з сиром)
- Час: 40 хвилин
- Порції: 2
– 240 грамів спагеті;
– 120 грамів сиру Пекоріно романо;
– чорний мелений перець.
Приготування:
- Окремо відваріть спагеті у киплячій підсоленій воді до готовності. Час варки зазвичай вказаний на пачці
- Окремо, на холодній сковорідці додайте заздалегідь натертий у пудру сир, чорний перець, десь 100 грамів гарячої води. Перемішайте ці інгредієнти до консистенції соусу.
- Коли паста відварилась, дістаньте її у миску, а потім перекладіть на сковорідку – це, щоб гарячі спагетті не згорнули соус.
- Відправте сковорідку на маленький вогонь і постійно помішуючи, потроху підігрівайте пасту до 70 градусів.
За цей час у вас утвориться майже вершковий соус та гаряча паста!
Смачного!
Домашній рецепт макаронів з сиром
- Час: 30 хвилин
- Порції: 2
– 240 грамів пасти каламаретті (вид макаронів);
– 60 грамів сиру Парміджана або Грана падана;
– 30 грамів сиру Пекоріно романо;
– 25 грамів вершкового масла;
– чорний мелений перець.
Приготування:
- Окремо відваріть пасту згідно з інструкцією.
- На сковорідку додайте трішки води, чорний мелений перець та варіть 5 – 7 хвилин на повільному вогні, щоб смаки розійшлися.
- Додайте шматок вершкового масла та розтопіть його помішуючи. Одразу додайте готові макарони та вимішуйте. У рідкий соус додайте тертий сир та ретельно все вимішуйте.
- При необхідності можна додати трохи води від варки пасти.
- Соус правильно приготований, коли він "лежить" на пасті і повільно з неї стікає, а не паста у "супі".
Смачного!