Соус Наполітано або Наполі надзвичайно популярний в Італії. Зазвичай його поєднують з різноманітними видами макаронів, поливають ньокі, ризотто з морепродуктами, всіх рибних та м'ясних страв, або додають до піци.
Читайте також Відмінний до смаженої картоплі: рецепт соусу айолі
Якщо ви будете використовувати соус для піци – готуйте його 15 хвилин, а потім протріть через сито.
Додайте до нього улюблених спецій (гвоздику, трішки мускатного горіха, червоного перцю та кориці) і він замінить кетчуп!
Рецепт томатного соусу Наполітано
- Час: 30 – 50 хвилин
- Порції: 2
Приготування:
- Наріжте овочі звичайним кубиком. Якщо ваші томати зі шкіркою, або ви використовуєте свіжі, обов'язково зніміть її. Для свіжих томатів, зробіть хрестоподібний надріз, закип'ятіть воду та занурте їх в окріп на 30 секунд, далі в холодну воду. Таким чином ви бланшуєте томати, легко знімете шкірку.
- Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте на ній цибулю до золотистої скоринки. Додайте селеру та часник й обсмажуйте ще кілька хвилин.
- Додайте томати у власному соку, сушені та свіжі трави, присмачте сіллю та перцем.
Фото зі сторінки Ярославського
- Тушкуйте все на повільному вогні, практично без кипіння протягом 30 хвилин. На велику кількість соус вам потрібно 40 – 50 хвилин.
- Слідкуйте, щоб соус не виварювався – хвилин через 15 накрийте його кришкою. Якщо у вас вже зовсім кислі томати, можна додати 1 чайну ложку цукру.
- Перетріть соус через велике сито, щоб він був ідеальної консистенції. Якщо ви хочете залишити овочі цілими шматочками – на першому етапі їх слід акуратно нарізати, щоб вийшли однакові шматочки.
- Такий соус можна використовувати потім для приготування всіх видів пасти, ризотто з морепродуктами, всіх рибних та м'ясних страв.