Соус Наполітано або Наполі надзвичайно популярний в Італії. Зазвичай його поєднують з різноманітними видами макаронів, поливають ньокі, ризотто з морепродуктами, всіх рибних та м'ясних страв, або додають до піци.

Читайте також Відмінний до смаженої картоплі: рецепт соусу айолі

Якщо ви будете використовувати соус для піци – готуйте його 15 хвилин, а потім протріть через сито.
Додайте до нього улюблених спецій (гвоздику, трішки мускатного горіха, червоного перцю та кориці) і він замінить кетчуп!

Рецепт томатного соусу Наполітано

  • Час: 30 – 50 хвилин
  • Порції: 2

Приготування:

  1. Наріжте овочі звичайним кубиком. Якщо ваші томати зі шкіркою, або ви використовуєте свіжі, обов'язково зніміть її. Для свіжих томатів, зробіть хрестоподібний надріз, закип'ятіть воду та занурте їх в окріп на 30 секунд, далі в холодну воду. Таким чином ви бланшуєте томати, легко знімете шкірку.
  1. Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте на ній цибулю до золотистої скоринки. Додайте селеру та часник й обсмажуйте ще кілька хвилин.
  1. Додайте томати у власному соку, сушені та свіжі трави, присмачте сіллю та перцем.


Фото зі сторінки Ярославського

  1. Тушкуйте все на повільному вогні, практично без кипіння протягом 30 хвилин. На велику кількість соус вам потрібно 40 – 50 хвилин.
  1. Слідкуйте, щоб соус не виварювався – хвилин через 15 накрийте його кришкою. Якщо у вас вже зовсім кислі томати, можна додати 1 чайну ложку цукру.
  1. Перетріть соус через велике сито, щоб він був ідеальної консистенції. Якщо ви хочете залишити овочі цілими шматочками – на першому етапі їх слід акуратно нарізати, щоб вийшли однакові шматочки.
  1. Такий соус можна використовувати потім для приготування всіх видів пасти, ризотто з морепродуктами, всіх рибних та м'ясних страв.