Кава – найпопулярніший напій у світі. Щорічно його випивається 400 мільярдів горняток. Кава займає друге місце в загальносвітовому рейтингу найбільш продаваних товарів. На першому місці – нафта, пише 24 канал.

Читайте також Торт "Мурашник" без випікання: кулінарний рецепт від Ольги Сумської

Безумовно, кава – це запорука бадьорого ранку. Багато з нас вживають її декілька разів впродовж дня. Саме тому ми вирішили приділити увагу такому популярному напою та поділитися з вами рецептами смачної кави.

Оригінальні рецепти кави

Кава "Африка"

Рецепт кави
Рецепт кави "Африка"

Інгредієнти:

  • 100 мл води;
  • 15 г кави;
  • 5 г какао;
  • цукор;
  • 10 мл коньяку;
  • 1 г кориці.

Рецепт приготування:

У кавнику змішайте каву, какао, корицю й цукор. Залийте гарячою водою і довести до кипіння. У готовий напій додати коньяк.

Кава "Лагідна"


Рецепт кави "Лагідна"

Інгредієнти:

  • кава розчинна;
  • цукор;
  • сметана;
  • ванілін;
  • лимонна цедра;
  • цукрова пудра;
  • посічений арахіс.

Рецепт приготування:

У нагрiтi горнятка влити щойно приготовану розчинну каву та вкинути по грудочцi цукру. Зверху викласти збиту з цукровою пудрою i ванiлiном сметану, посипати натертою з лимона цедрою та посiченим арахiсом.

Кава "Джмелина"

Рецепт кави
Рецепт кави "Джмелина"

Інгредієнти:

  • 0,5 л чорної кави;
  • 6 столових ложок меду;
  • вода.

Рецепт приготування:

Пpиготуйте міцну чорну каву. У кавові чашечки покладіть мед, влийте гарячу каву і подавайте. Ноpма меду – 1 столова ложка на чашку.

Цю каву можна подавати й у холодному виді. Для цього остудіть чашки й додайте в них по шматочку льоду. Можна подавати каву і з молоком. Для цього налийте в чашки на 2/3 обсягу кави і долийте гарячим молоком.

Кава з кардамоном по-арабська

Рецепт кави з кардамоном по-арабськи
Рецепт кави з кардамоном по-арабськи

Інгредієнти:

  • 2 ч.л.свіжозмеленої кави;
  • 100 мл води;
  • 2 зернятка кардамону;
  • цукор.

Рецепт приготування:

Мелену каву, цукор і розчавлені давлені зерна кардамону насипати в турку. Залити все це чистою холодною водою і поставити на маленький вогонь.

Щойно з’явиться на поверхні біла плівка, турку зняти з вогню і поставити назад через 5-7 секунд. Цю процедуру слід повторити 2-3 рази, не допускаючи закипання.

Після цього накрити каву кришкою і відставити, щоб настоялася. Через кілька хвилин налити у філіжанку і подавати.

Кава з віскі по-ірландськи

Рецепт кави з віскі по-ірландськи
Рецепт кави з віскі по-ірландськи

Інгредієнти:

  • 80 мл свіжозмеленої чорної кави;
  • 40 мл ірладського віскі;
  • 1 ч.л. ірдандського віскі;
  • 30 мл збитих вершків.

Рецепт приготування:

Зварити міцну каву в турці або кавомашині.

У попередньо нагріту склянку влити свіжозварену каву, додати цукор і перемішати до повного розчинення цукру.

Додати до суміші віскі і прикрасити поверхню напою збитими вершками.

Кава з вишневим соком "Берлінський меланж"

Рецепт кави з вишневим соком
Рецепт кави з вишневим соком

Інгредієнти:

  • 80 мл свіжозвареної міцної кави;
  • 0,5 банки згущеного молока;
  • 400 мл вишневого соку;
  • 2 ч.л. шоколадної стружки;
  • Цукрова пудра.

Рецепт приготування:

Щойно зварену каву налити в шейкер, додати вишневий сік і згущене молоко, обережно все перемішати. Можна додати цукрову пудру, але варто враховувати, що цукор уже міститься у згущеному молоці.

Готову суміш налити в чашки, поверхню напою притрусити цукровою пудри і шоколадною стружкою.

Кава з білим шоколадом

Рецепт кави з білим шоколадом
Рецепт кави з білим шоколадом

Інгредієнти:

Інгредієнти:

  • яєчні жовтки;
  • цукрова пудра;
  • гаряче молоко;
  • ціцна гаряча кава.

Рецепт приготування:

В емальованій каструлі розтерти два яєчні жовтки і 75 грамів цукрової пудри або піску. Додати чашку гарячого молока і чашку міцної гарячої чорної кави.

Суміш поставити на вогонь, безперервно помішуючи, але не доводячи до кипіння. Додати желатин, заздалегідь розведений в декількох ложках теплої чорної кави.

Залишається розлити крем в маленькі форми і поставити в холодильник. Кількість желатину потрібно брати за об'ємом рідини, керуючи дозуваннями, рекомендованими на упаковці від желатину.