Новорічне меню з українських страв від Євгена Клопотенка
29 грудня 2020,
18:15
Читать новость на русском
До новорічних свят залишилося небагато днів, тому варто складати святкове меню. Кулінарний експерт Євген Клопотенко склав новорічне меню з лише українських страв: добірка рецептів.
Євген Клопотенко підготував святкове меню та опублікував на офіційному сайті. Такі страви прикрасять будь-який стіл і будуть до вподоби усім: салат із з бринзою та в'яленими томатами, закуски з оселедцем, грибами, а на десерт — львівський сирник.
Читайте також Новорічні салати без майонезу від Євгена Клопотенка
Закуски з оселедцем
Закуски з оселедцем
Інгредієнти:– 2-3 шт. буряка;
– 2-3 в'ялені або копчені груші;
– 1 ч. л насіння льону;
– 2-3 ст. л соняшникової олії;
– 2 оселедця;
– 2 гілочки кропу.
- Помийте буряк, почистіть від шкірки, обгорніть фольгою, відправте у розігріту до 180 градусів духовку на 90 хвилин. Залиште до повного охолодження, наріжте скибочками.
- В'ялені або копчені груші залийте окропом на 20 хвилин, наріжте кубиками. Філе оселедця наріжте кубиками.
- Викладайте на тарілку буряк, зверху осоледець, груші, додайте льону, збризніть соняшниковою олією, задекоруйте гілочками кропу.
Закуска з грибами
Закуска з грибами
– 200 г грибів (печериці);
– 40-50 г білих грибів (сушених);
– 50 г вершкового масла 82%;
– 2 яйця;
– ½ ч. л гірчиці;
– 1 ч. л оцту;
– 4-6 скибочи хліба;
– 1 ч. л зерен коріандру;
– 2-3 гілочки петрушки, кропу;
– сіль і перець.
- Помийте гриби печериці, наріжте скибочками, обсмажте на вершковому маслі на пательні до золотої скоринки. Білі гриби замочіть в холодній на 1 годину, відваріть в окропі 20 хвилин.
- Підсушіть хліб на сухій пательні або у духовці.
- Подрібніть печериці з білими грибами у блендері, додайте сіль перець, збийте до однорідної конститенції.
- Для приготування соусу змішайте гірчицю з двома яйцями, додайте оцту, перець, сіль, перемішайте віничком до утворення піни.
- Підсушений хліб змастіть грибною пастою, додайте соус, задекоруйте зернями коріандру і листям петрушки.
Салат з бринзою та в'яленими томатами
Салат з бринзою
Інгредієнти:– 200 г домашній сир (бринза);
– 6 в'ялених томатів;
– 6 шт. чорносливу;
– 100 г міксу салатів;
– 2 ст. л гарбузового насіння;
– ½ лимона для соку;
– 3 ст. л оливкової олії.
- В'ялені томати, чорнослив наріжте соломкою.
- Наріжте домашній сир скибочками.
- На тарілку викладіть мікс салатів, домашній сир, додайте сік лимона, гарбузове насіння. збризніть оливковою олією, перемішайте салат.
Львівський сирник
Львівський сирник
Інгредієнти:– 800 г кисломолочного сиру 9%;
– 2 картоплі;
– 50 г вершкового масла 82%;
– 200 г цукру;
– 4 яйця;
– 1 лимон;
– 1 апельсин;
– 1 ч. л ванільного цукру;
– 2 ст. л борошна;
– 50 г родзинок;
– сіль.Інгредієнти для соусу:
– 150 мл вершків (33%);
– 150 г цукру;
– сіль.
- Для приготування тіста ретельно просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок.
- В миску викладіть кисломолочного сиру, додайте борошно, вершкове масло, цукру, яйця, цедру лимона, апельсина, ванільного цукру, подрібніть блендером до однорідної консистенції. Почистіть картоплю, відваріть, натріть на тертці, додайте в миску з тістом, перемішайте.
- Розігрійте духовку при температурі 180 градусів. Змастіть форму вершковим маслом, присипте борошном. Викладіть тісто у форму, відправте запікатись на 45-60 хвилин.
- Для приготування карамельного соусу у каструлі на малому вогні змішайте цукор з вершками, додайте солі, перемішайте до загустіння.
- Викладіть на тарілку десерт, задекоруйте карамельним соусом.
Ягідний кисіль
Ягідний кисіль
Інгредієнти:– 400 г заморожених ягід (на ваш смак);
– 3 л води;
– 10 ст. л цукру;
– 5 ст. л крохмалю.
- Розморозьте ягоду. У каструлю з водою додайте цукор, залиште до повного розчинення, додайте будь-яких ягід і варіть 10 хвилин.
- У склянці води розчиніть крохмаль, влийте тонкою цівкою в каструлю, перемішайте, варіть 3 хвилини до готовності. Залиште до повного охолодження. Смачного!