Обід в офіс за 30 хвилин: французький сендвіч, яйця по-шотландськи, курячі стріпси з гарбузом
Доки в продажу вдосталь свіжої городини, готуємо яскраві осінні страви! Беремо гарбуз, баклажани, броколі, улюблений листовий салат, додаємо до них курочку – і отримуємо чудовий обід, який дуже зручно брати із собою на роботу.
Готується все дуже швидко та легко, адже курятина в нас буде від ТМ "Наша Ряба", уже дбайливо нарізана й запакована. Тож м'ясо треба буде просто вийняти з герметичної упаковки, обсмажити, з'єднати із сезонними овочами – і вуаля: смачний обід готовий! І у вас ще залишиться час для себе коханих.
Читайте також Антибіотики, гормони росту, "наколювання": як обрати курятину без шкідливих домішок
Оберіть рецепт, який вам найбільше сподобався, або й усі три, і смакуйте на роботі свіжими домашніми стравами.
Ситний сендвіч: курячий шніцель та грильовані баклажани в бріоші
- Час: 30 хвилин
- Порції: 2
Сендвіч з куркою / Фото Shutterstock
– 500 г курячого шніцеля ТМ "Наша Ряба";
– 2 курячих яйця;
– 1 ст. л. борошна;
– 4 ст. л. панірувальних сухарів;
– 2 булочки бріош;
– улюблений томатний соус;
– 1 баклажан;
– салат айсберг;
– 1 фіолетова цибулина;
– сіль;
– мелений чорний перець;
– олія для смаження.
Приготування:
- Розігрійте сковорідку з олією.
- Збийте виделкою сирі яйця із сіллю та меленим чорним перцем.
- Злегка відбийте вже нарізаний курячий шніцель і запаніруйте в борошні, збитому яйці та сухарях.
- Обсмажте шніцель на сковорідці з обох боків 4 – 5 хвилин.
- Доки готується курочка, обсмажте на сковороді-гриль протягом 4 – 5 хвилин кружальця баклажана.
- Розріжте кожну бріош уздовж і змастіть нижню половинку булочки улюбленим томатним соусом.
- Листя салату айсберг порвіть руками, а цибулю наріжте півкільцями.
- Викладіть на змащену томатним соусом половинку булочки обсмажені баклажани, на них – курячий шніцель, листя салату, цибулю й прикрите все другою половинкою. Так само зберіть і другий сендвіч.
Соковиті сендвічі готові. Смачного!
Яйця по-шотландськи із салатним міксом та помідорами чері
- Час: 30 хвилин
- Порції: 2
Яйця по-шотландськи / Фото Shutterstock
– 500 г курячого фаршу "Соковитий" ТМ "Наша Ряба";
– 3 відварених курячих яйця;
– 6 ст. л. панірувальних сухарів;
– 1 ст. л. борошна;
– 2 ст. л. лимонного соку;
– 2 сирих яєчних жовтки;
– салатний мікс;
– 8 – 12 помідорчиків чері;
– сіль;
– мелений чорний перець;
– олія для смаження.
Приготування:
- Розігрійте у глибокій сковороді олію до 180 – 200 градусів.
- З'єднайте курячий фарш, сіль, чорний мелений перець і скропіть усе лимонним соком. Перемішайте фарш і залиште на 3 – 4 хвилини.
- Почистьте варені яйця від шкаралупи.
- Обгорніть кожне яйце тонким шаром курячого фаршу.
- Збийте 2 яєчних жовтки виделкою.
- Обкачайте яйця в борошні, жовтках та сухарях. Далі знову в жовтках та сухарях, щоб паніровка була щільною.
- Запаніровані яйця посмажте на сковорідці до готовності (10 – 15 хвилин).
- Викладіть готові яйця по-шотландськи в харчовий контейнер поруч зі свіжим салатом та нарізаними помідорами чері.
Страва готова. Смачного!
Курячі стріпси гриль із карамелізованим гарбузом
- Час: 30 хвилин
- Порції: 2
Курячі стріпси гриль з карамелізованим гарбузом / Фото Shutterstock
Інгредієнти:– 500 г курячих стріпсів ТМ "Наша Ряба";
– 400 г м'якоті гарбуза;
– 1 скл. рису;
– 100 г солодкого перцю;
– 200 г броколі;
– 2 ст. л. цукру;
– 1 ст. л. вершкового масла;
– сіль.
Приготування:
- Відваріть рис у підсоленій воді до готовності.
- Розігрійте сковороду-гриль та обсмажте на ній курячі стріпси. Додайте до м'яса спеції на свій смак.
- Помийте й наріжте середніми кубиками гарбуз.
- В окремій сковороді розтопіть вершкове масло й відправте туди кубики гарбуза. Посипте їх цукром, перемішайте й карамелізуйте протягом 10 хвилин.
- Наріжте солодкий перець дрібними кубиками й перемішайте з рисом.
- Доки готуються м'ясо та гарбуз, бланшуйте в окропі протягом 1 – 2 хвилин броколі. Далі, щоб зупинити процес приготування, занурте капусту на 20 – 30 секунд у холодну воду.
- Зніміть курочку з гриля, викладіть разом із відвареним рисом, карамелізованим гарбузом та бланшованою броколі до харчового контейнера.
Смачного!
Курячі стріпси, шніцель та фарш / Фото 24 канал