Обід в офіс за 30 хвилин: французький сендвіч, яйця по-шотландськи, курячі стріпси з гарбузом

11 жовтня 2021, 10:55
Читать новость на русском
СПЕЦПРОЄКТ

Доки в продажу вдосталь свіжої городини, готуємо яскраві осінні страви! Беремо гарбуз, баклажани, броколі, улюблений листовий салат, додаємо до них курочку – і отримуємо чудовий обід, який дуже зручно брати із собою на роботу.

Готується все дуже швидко та легко, адже курятина в нас буде від ТМ "Наша Ряба", уже дбайливо нарізана й запакована. Тож м'ясо треба буде просто вийняти з герметичної упаковки, обсмажити, з'єднати із сезонними овочами – і вуаля: смачний обід готовий! І у вас ще залишиться час для себе коханих.

Читайте також Антибіотики, гормони росту, "наколювання": як обрати курятину без шкідливих домішок

Оберіть рецепт, який вам найбільше сподобався, або й усі три, і смакуйте на роботі свіжими домашніми стравами.

Ситний сендвіч: курячий шніцель та грильовані баклажани в бріоші

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2


Сендвіч з куркою / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
 – 500 г курячого шніцеля ТМ "Наша Ряба";
 – 2 курячих яйця;
 – 1 ст. л. борошна;
 – 4 ст. л. панірувальних сухарів;
 – 2 булочки бріош;
 – улюблений томатний соус;
 – 1 баклажан;
 – салат айсберг;
 – 1 фіолетова цибулина;
 – сіль;
 – мелений чорний перець;
 – олія для смаження.

Приготування:

  1. Розігрійте сковорідку з олією.
  2. Збийте виделкою сирі яйця із сіллю та меленим чорним перцем.
  3. Злегка відбийте вже нарізаний курячий шніцель і запаніруйте в борошні, збитому яйці та сухарях. 
  4. Обсмажте шніцель на сковорідці з обох боків 4 – 5 хвилин.
  5. Доки готується курочка, обсмажте на сковороді-гриль протягом 4 – 5 хвилин кружальця баклажана.
  6.  Розріжте кожну бріош уздовж і змастіть нижню половинку булочки улюбленим томатним соусом.
  7. Листя салату айсберг порвіть руками, а цибулю наріжте півкільцями.
  8. Викладіть на змащену томатним соусом половинку булочки обсмажені баклажани, на них – курячий шніцель, листя салату, цибулю й прикрите все другою половинкою. Так само зберіть і другий сендвіч.

    Соковиті сендвічі готові. Смачного!


Яйця по-шотландськи із салатним міксом та помідорами чері 

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2

Яйця по-шотландськи / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
 – 500 г курячого фаршу "Соковитий" ТМ "Наша Ряба";
 – 3 відварених курячих яйця;
 – 6 ст. л. панірувальних сухарів;
 – 1 ст. л. борошна;
 – 2 ст. л. лимонного соку;
 – 2 сирих яєчних жовтки;
 – салатний мікс;
 – 8 – 12 помідорчиків чері;
 – сіль;
 – мелений чорний перець;
 – олія для смаження.

Приготування:

  1. Розігрійте у глибокій сковороді олію до 180 – 200 градусів.
  2. З'єднайте курячий фарш, сіль, чорний мелений перець і скропіть усе лимонним соком. Перемішайте фарш і залиште на 3 – 4 хвилини.
  3. Почистьте варені яйця від шкаралупи.
  4. Обгорніть кожне яйце тонким шаром курячого фаршу.
  5. Збийте 2 яєчних жовтки виделкою.
  6. Обкачайте яйця в борошні, жовтках та сухарях. Далі знову в жовтках та сухарях, щоб паніровка була щільною. 
  7. Запаніровані яйця посмажте на сковорідці до готовності (10 – 15 хвилин).
  8. Викладіть готові яйця по-шотландськи в харчовий контейнер поруч зі свіжим салатом та нарізаними помідорами чері.

    Страва готова. Смачного!


Курячі стріпси гриль із карамелізованим гарбузом

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2

Курячі стріпси гриль з карамелізованим гарбузом / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
 – 500 г курячих стріпсів ТМ "Наша Ряба";
 – 400 г м'якоті гарбуза;
 – 1 скл. рису;
 – 100 г солодкого перцю;
 – 200 г броколі;
 – 2 ст. л. цукру;
 – 1 ст. л. вершкового масла;
 – сіль.

Приготування:

  1. Відваріть рис у підсоленій воді до готовності. 
  2. Розігрійте сковороду-гриль та обсмажте на ній курячі стріпси. Додайте до м'яса спеції на свій смак.
  3. Помийте й наріжте середніми кубиками гарбуз.
  4. В окремій сковороді розтопіть вершкове масло й відправте туди кубики гарбуза. Посипте їх цукром, перемішайте й карамелізуйте протягом 10 хвилин.
  5. Наріжте солодкий перець дрібними кубиками й перемішайте з рисом.
  6. Доки готуються м'ясо та гарбуз, бланшуйте в окропі протягом 1 – 2 хвилин броколі. Далі, щоб зупинити процес приготування, занурте капусту на 20 – 30 секунд у холодну воду.
  7. Зніміть курочку з гриля, викладіть разом із відвареним рисом, карамелізованим гарбузом та бланшованою броколі до харчового контейнера.

    Смачного!


Курячі стріпси, шніцель та фарш / Фото 24 канал