До новорічних свят залишається зовсім трішки, а який же Новий Рік без салату олів'є?! Талановита кондитерка та суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф. Професіонали" Єлизавета Глінська підготувала чудові рецепти олів'є з язиком та червоною рибою. А в подарунок шанувальникам, розповіла рецептуру домашнього майонезу, який ви з легкістю можете приготувати власноруч!
Читайте також Кондитерка Єлизавета Глінська розбурхала мережу стрункими ніжками – спекотне фото
Олів'є з язиком
- Відваріть курячі яйця у підсоленій воді до готовності. Окремо відваріть картоплю та моркву, охолодіть.
- Заздалегідь відваріть язик до готовності – охолодіть та зніміть шкірку.
- Нарізаємо всі овочі та язик невеликими кубиками та перекладаємо в салатницю, заправляємо горошком та майонезом. Ретельно перемішайте салат та додайте спецій.
- Подавайте салат до столу одразу після приготування.
Олів'є з червоною рибою
- Відваріть яйця в підсоленій воді до готовності, охолодіть та почистіть від шкарлупи. Наріжте яйця кубиками та відправте в салатницю.
- Окремо відваріть картоплю та моркву, наріжте кубиками.
- Зніміть з цибулі лушпиння та наріжте дрібним кубиком, додайте до яєць.
- Наріжте огірок, рибу дрібним кубиком та змішайте зі всіма нарізаними інгредієнтами в салатниці. Ретельно перемішайте салат, заправте майонезом та сіллю. Смачного!
Домашній майонез
- Ретельно помийте курячі яйця содою, мийним засобом, щоб шкарлупа була ідеально чистою.
- Збийте жовтки та гірчицю ручним блендером. Додайте 1 ч. л лимонного соку та знову збийте.
- Тоненькою цівкою вливайте до жовтків олію та не припиняйте збивати при цьому масу.
- Коли половина олії вже додана до жовтків, можна невеликими порціями додавати йогурт або сметану та збивати, чергуйте олію та сметану доки не використаєте їх.
- Додайте спецій на ваш смак та перемішайте.
Рецепт приготування олів'є з червоною рибою, язиком від Лізи Глінської – відео: