До новорічних свят залишається зовсім трішки, а який же Новий Рік без салату олів'є?! Талановита кондитерка та суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф. Професіонали" Єлизавета Глінська підготувала чудові рецепти олів'є з язиком та червоною рибою. А в подарунок шанувальникам, розповіла рецептуру домашнього майонезу, який ви з легкістю можете приготувати власноруч!

Читайте також Кондитерка Єлизавета Глінська розбурхала мережу стрункими ніжками – спекотне фото

Олів'є з язиком

  1. Відваріть курячі яйця у підсоленій воді до готовності. Окремо відваріть картоплю та моркву, охолодіть.
  2. Заздалегідь відваріть язик до готовності – охолодіть та зніміть шкірку.
  3. Нарізаємо всі овочі та язик невеликими кубиками та перекладаємо в салатницю, заправляємо горошком та майонезом. Ретельно перемішайте салат та додайте спецій.
  4. Подавайте салат до столу одразу після приготування.

Олів'є з червоною рибою

  1. Відваріть яйця в підсоленій воді до готовності, охолодіть та почистіть від шкарлупи. Наріжте яйця кубиками та відправте в салатницю.
  2. Окремо відваріть картоплю та моркву, наріжте кубиками.
  3. Зніміть з цибулі лушпиння та наріжте дрібним кубиком, додайте до яєць.
  4. Наріжте огірок, рибу дрібним кубиком та змішайте зі всіма нарізаними інгредієнтами в салатниці. Ретельно перемішайте салат, заправте майонезом та сіллю. Смачного!

Домашній майонез

  1. Ретельно помийте курячі яйця содою, мийним засобом, щоб шкарлупа була ідеально чистою.
  2. Збийте жовтки та гірчицю ручним блендером. Додайте 1 ч. л лимонного соку та знову збийте.
  3. Тоненькою цівкою вливайте до жовтків олію та не припиняйте збивати при цьому масу.
  4. Коли половина олії вже додана до жовтків, можна невеликими порціями додавати йогурт або сметану та збивати, чергуйте олію та сметану доки не використаєте їх.
  5. Додайте спецій на ваш смак та перемішайте.

Рецепт приготування олів'є з червоною рибою, язиком від Лізи Глінської – відео: