Олів'є на Новий Рік від Лізи Глінської: рецепт з язиком, червоною рибою та домашнім майонезом

15 грудня 2020, 09:28
Читать новость на русском

Досить готувати на Новий Рік традиційний салат олів'є! Єлизавета Глінська підготувала смачні рецепти найноворічнішого салату з язиком та червоною рибою, а бонусом – рецепт смачного домашнього майонезу!

До новорічних свят залишається зовсім трішки, а який же Новий Рік без салату олів'є?! Талановита кондитерка та суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф. Професіонали" Єлизавета Глінська підготувала чудові рецепти олів'є з язиком та червоною рибою. А в подарунок шанувальникам, розповіла рецептуру домашнього майонезу, який ви з легкістю можете приготувати власноруч!

Читайте також Кондитерка Єлизавета Глінська розбурхала мережу стрункими ніжками – спекотне фото

Олів'є з язиком

Інгредієнти:
– 350-400 г телячого язика;
– 200 г моркви;
– 400 г картоплі;
– 200 г свіжих огірків;
– 200 г квашених огірків;
– 100 г цибулі;
– 100 г консервованого зеленого горошку;
– 3 яйця;
– 100-150 г майонезу;
– сіль.
  1. Відваріть курячі яйця у підсоленій воді до готовності. Окремо відваріть картоплю та моркву, охолодіть.
  2. Заздалегідь відваріть язик до готовності – охолодіть та зніміть шкірку.
  3. Нарізаємо всі овочі та язик невеликими кубиками та перекладаємо в салатницю, заправляємо горошком та майонезом. Ретельно перемішайте салат та додайте спецій.
  4. Подавайте салат до столу одразу після приготування.

Олів'є з червоною рибою

Інгредієнти:
– 400 г слабосолоної червоної риби;
– 400 г картоплі;
– 300 г свіжих огірків;
– 3 яйця;
– 200 г моркви;
– 50 г синьої цибулі;
– 100 г майонезу;
– сіль.
  1. Відваріть яйця в підсоленій воді до готовності, охолодіть та почистіть від шкарлупи. Наріжте яйця кубиками та відправте в салатницю.
  2. Окремо відваріть картоплю та моркву, наріжте кубиками.
  3. Зніміть з цибулі лушпиння та наріжте дрібним кубиком, додайте до яєць.
  4. Наріжте огірок, рибу дрібним кубиком та змішайте зі всіма нарізаними інгредієнтами в салатниці. Ретельно перемішайте салат, заправте майонезом та сіллю. Смачного!

Домашній майонез

Інгредієнти:
– 40 г жовтка;
– 1 ч. л гірчиці;
– 300-320 мл олії;
– сік лимона;
– сіль;
– 100 г білого йогурту або сметани.
  1. Ретельно помийте курячі яйця содою, мийним засобом, щоб шкарлупа була ідеально чистою.
  2. Збийте жовтки та гірчицю ручним блендером. Додайте 1 ч. л лимонного соку та знову збийте.
  3. Тоненькою цівкою вливайте до жовтків олію та не припиняйте збивати при цьому масу.
  4. Коли половина олії вже додана до жовтків, можна невеликими порціями додавати йогурт або сметану та збивати, чергуйте олію та сметану доки не використаєте їх.
  5. Додайте спецій на ваш смак та перемішайте.

Рецепт приготування олів'є з червоною рибою, язиком від Лізи Глінської – відео: