Така пухка та ароматна: рецепт панеттоне в домашніх умовах

1 травня 2024, 23:55
Читать новость на русском

Панеттоне – традиційний італійський святковий хліб. Цей солодкий хліб має високу, куполоподібну форму і зазвичай приготований з дріжджового тіста.

До панеттоне додають добавки у вигляді сухофруктів, таких як родзинки, а також цукатів. Цей хліб зародився в Мілані, Італія, і швидко став дуже популярним по всій Європі та США.

Цікаво Це треба знати кожному: найпоширеніші помилки, чому не вдається паска

Панеттоне в домашніх умовах

  • Час: 2 години

  • Порцій: 4
Інгредієнти:
– 250 грамів сухофруктів (замочити на ніч);
– 1 апельсин або 2 невеликих (сік + цедра);
– 30 мілілітрів рому.
Опара:
– 180 мілілітрів теплого молока;
– 7 грамів сухих дріжджів;
– 1 чайна ложка цукру;
– 100 грамів сильного борошна (вміст білка вище 10 грамів);
перше тісто:
– вся опара;
– 30 грамів цукру;
– 2 яйця;
– 130 грамів сильного борошна.
Друге тісто:
– перше тісто;
– 180 грамів цукру;
– 1 яйце;
– 3 жовтки;
– 2 чайні ложки ванільного цукру;
– 300 грамів сильного борошна;
– 1/2 чайної ложки солі;
– 130 грамів масла;
– замочені сухофрукти.
Макаронаж:
– 120 грамів цукрової пудри;
– 60 грамів мигдалевого борошна;
– 2 білки;
– 40 грамів кукурудзяного крохмалю;
– мигдальні пелюстки;
– цукрова пудра.
Рецепт панеттоне від Ольги Рябенко: дивіться відео

Приготування:

  1. Замочіть сухофрукти у суміші апельсинового соку та рому, додайте цедру апельсина і залиште на ніч.
  2. Опара: змішайте тепле молоко з сухими інгредієнтами і витримайте в духовці при температурі 37 градусів впродовж 30 хвилин.
  3. До опари додайте всі інші інгредієнти, добре перемішайте до однорідності та поставте в холодильник на 12 годин або на 3 години в духовці при 37 градусах.
  4. До першого тіста додайте всі інгредієнти, за винятком масла і сухофруктів. Вимішуйте впродовж 15 хвилин.
  5. Масло (холодне) наріжте на кубики і додавайте в тісто порціями, вимішуючи після кожної порції.
  6. Після додавання останньої порції масла, вимішуйте ще 15 хвилин. Врешті, додайте сухофрукти.
  7. Поставте тісто в тепле місце на 2 – 3 години (до подвоєння об'єму), кожну годину акуратно витягуючи його.
  8. Розділіть тісто на рівні частини. Сформуйте кульки і розкладіть їх по формах. Залиште в теплому місці до повного підняття.
  9. Макаронаж: всі інгредієнти змішайте до отримання однорідної маси, перекладіть у кондитерський мішок і нанесіть на паски, як показано у відеоінструкції.
  10. Посипте вироби мигдалевими пелюстками та цукровою пудрою.
  11. Випікайте при температурі 175 градусів протягом 35 хвилин.
  12. Готові паски проколіть знизу шпажками і підвісьте верхівками вниз до повного охолодження.

Це така насолода: як спекти паску з цукатами.