Пасхальний стіл, який всіх здивує креативом
В Україні 5 травня відзначатимуть одне з найбільших релігійних свят року – Великдень. А отже, саме пора задуматися, чим почастувати рідних.
Щоб вразити всіх за столом, рекомендуємо обрати нестандартні, але водночас доступні рецепти з морепродуктами. У новому матеріалі Смачно 24 ділимось 5 ідеями страв, які зможуть зробити Великдень особливим.
Не пропустіть Коли гості на порозі: як накрити стіл за 15 хвилин з "Водним Світом"
Та перш як перейти до самих рецептів, зауважимо, що без якісних інгредієнтів ці страви можуть обернутись на кулінарне фіаско. Щоб цього не трапилось, варто обирати лише свіжі морепродукти від надійного виробника. Такого як ТМ "Водний Світ". Цей бренд перевірений часом і споживачами, адже понад 22 роки постачає на прилавки продукцію, яка відповідає міжнародним стандартам.
Завдяки високій якості товари ТМ "Водний Світ" добре відомі не лише в Україні, але й за кордоном: смачними морепродуктами від цього виробника ласують у США, Канаді, Ізраїлі, Грузії, Молдові, Німеччині, Польщі та Балтійських країнах.
Така популярність бренду виправдана, адже в асортименті можна знайти улюблені крабові палички, пресерви, намазки та заморожені морепродукти. З таким великим вибором можна з легкістю потішити себе, близьких та друзів смачними стравами.
А які рецепти ідеально підійдуть до великоднього столу – розповідаємо далі.
Закуска з креветками та крем-сиром
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 6
Готуємо закуску з креветок на Великдень / Фото Shutterstock
Інгредієнти:– 400 грамів креветок варено-морожених ТМ "Водний Світ";
– 450 грамів листково-дріжджового тіста;
– 1 столова ложка крем-сиру;
– кілька стебел зеленої цибулі.
Приготування:
- В мисці з’єднайте дрібно нарізані креветки та зелену цибулю. Додайте крем-сир та все розімніть вилкою.
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Тісто дістаньте з упакування та наріжте на трикутники.
- На ширший край кожного трикутника викладіть начинку та загорніть у рулетики.
- Запікайте їх у духовці упродовж 20 – 25 хвилин, поки рулетики не піднімуться і не зарум'яняться.
Креплики з оселедцем
- Час: 1 година
- Порцій: 6
Креплики – чудова страва для родинного свята / Фото Shutterstock
Інгредієнти:– 1 упаковка філе оселедця ТМ "Водний Світ";
– 3 стакани борошна;
– 1 стакан води
– 1 цибулина;
– 1 яйце;
– щіпка солі.
Приготування:
- У великій мисці з’єднайте просіяне борошно та яйце, ретельно перемішайте. Після цього влийте воду, постійно помішуючи тісто.
- Вимісіть тісто, поки воно не припинить липнути до рук. Залишіть на 20 хвилин “відпочити”.
- За цей час почистіть, наріжте на кубики та обсмажте до золотистого кольору цибулю.
- Дістаньте оселедець з упаковки та дрібно наріжте.
- З’єднайте оселедець та цибулю.
- З тіста зробіть кружечки. На середину кожного з них викладіть оселедець і закріпіть краї, як на вареники.
- Варіть креплики в окропі до готовності.
- Готову страву висипте у миску, змастіть маслом та посипте кропом. Подавайте креплики на стіл теплими.
Бургер із крабовими паличками
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 1
Бургери з крабовими паличками / Фото Shutterstock
Інгредієнти:– 120 грамів крабових паличок ТМ "Водний Світ";
– 1 булочка для бургера;
– 4 столових ложок вершкового сиру;
– 2 шматочки тостового сиру;
– 2 оливки;
– морква – для декору.
Приготування:
- Поріжте крабові палички на маленькі шматочки.
- Розріжте булочку навпіл та змастіть обидві сторони вершковим сиром.
- Викладіть на булочку крабові палички та тостовий сир.
- Використайте оливки та моркву, щоб зробити очі для краба. Така страва неодмінно сподобається діткам та стане окрасою великоднього столу.
А якщо таким бургером хочеться здивувати і дорослих, викладіть на булочки листя салату, нарізані крабові палички та помідори, розрізані на скибки. Присмачте все улюбленим соусом та тостовим сиром. За бажанням додайте скибки смаженого бекону.
Суші-бургер з крабовими паличками
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 4
Спробуйте суші-бургер / Фото Shutterstock
Інгредієнти:– 100 грамів крабових паличок "Сніжний краб" від ТМ "Водний Світ";
– 110 мілілітрів води;
– 100 грамів рису для суші;
– 70 грамів крем-сиру;
– 2 листи норі;
– 1 огірок;
– 15 мілілітрів яблучного оцту;
– 1 чайна ложка цукру;
– пів чайної ложки солі.
Приготування:
- Рис добре промийте кілька разів до тих пір, поки вода не стане прозорою.
- Наповніть каструлю з рисом чистою водою і доведіть до кипіння.
- Зменшіть вогонь до мінімуму та варіть 15 хвилин, не знімаючи кришку. Після цього зніміть каструлю з вогню та залиште рис настоюватися ще 15 хвилин під кришкою.
- У мисці з’єднайте яблучний оцет, цукор та сіль. Отриманою заправкою присмачіть рис та ретельно перемішайте.
- На лист норі помістіть форму та викладіть шар рису, дрібно нарізані огірки, товстий шар крем-сиру, а також розділені на волокна крабові палички.
- Викладіть зверху ще шар рису і добре притисніть.
- Обережно зніміть форму, листи норі змочіть водою і загорніть.
Смачного!