Риба та морепродукти – чудова ідея для родинного чи дружнього застілля, зазначає Смачно 24. Адже їх люблять усі.
Варто спробувати Основа весняного меню: 3 швидкі страви з морепродуктів
Ще краще, коли інгредієнти вже готові. Тоді цілком може вистачити навіть 15 хвилин, щоб сформувати з морепродуктів апетитні закуски.
Найважливіше – якісні та смачні інгредієнти
Навіть новачок на кухні знає, що смачні страви готуються зі свіжих та якісних інгредієнтів. Тому важливо довіряти лише перевіреним виробникам. Радимо звернути увагу на продукцію ТМ "Водний Світ" – надійного бренду, якому українці довіряють вже понад 22 роки.
"Водний Світ" – не просто торгова марка, яка є беззаперечним лідером на ринку морепродуктів в Україні, а й гарантія якості та свіжості. Смак продукції бренду вже оцінили тисячі людей, які люблять смачно їсти та готувати.
Окрім цього, продукцію "Водний Світ" смакують на кухнях у всьому світі. Зокрема, мовиться про США, Канаду, Ізраїль, Грузію, Молдову, Німеччину, Польщу та Балтійські країни. А це є додатковим мірилом успіху компанії та високої якості виробництва.
До слова, бренд має дуже широку продуктову лінійку. Улюблені крабові палички, пресерви на будь-який смак, намазки та заморожені морепродукти – тут кожен зможе знайти інгредієнти для особливих страв, щоб почастувати рідних та друзів. А що можна швидко приготувати з морепродуктів – розповідаємо далі.
Особлива закуска з крабових паличок
- Час: 15 хвилин
- Порцій: 6
Крабові кульки готуються просто і швидко / Фото Shutterstock
Приготування:
- Яйця відваріть круто, остудіть, почистьте та натріть на тертці.
- Також на тертці подрібніть сир та крабові палички.
- Змішайте яйця, сир та крабові палички у мисці. Додайте пропущений через прес часник. Далі – майонез. Посоліть до смаку та добре перемішайте.
- Руками зробіть невеликі порційні кульки та викладіть їх на тарілку.
- За бажанням прикрасьте закуску соломкою та горішками.
Закусковий торт із крабовими паличками
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 6
Такий торт може здивувати всіх / Фото Shutterstock
Приготування:
- Листкове тісто розкачайте до товщини приблизно 3 міліметри та розріжте на 2 прямокутники. Випікайте в духовці 15 хвилин при температурі 180 градусів. Додатково запечіть ще невеликий шматочок тіста, з нього треба буде зробити крихту.
- Для першої начинки яйця натріть на тертці, додайте сіль, чорний перець і майонез. Добре перемішайте.
- Для другої начинки дрібно наріжте крабові палички, додайте майонез і також перемішайте.
- Для третьої начинки плавлені сирки натріть на тертці, додайте майонез, часник і кріп. Змішайте все разом.
- Кожен готовий корж розділіть вздовж на 2 частини та зберіть тортик. На перший викладіть начинку з яєць, на другий – з крабових паличок, а на третій – рівномірно розподіліть начинку з плавлених сирків. Накрийте четвертим коржем і трішки обмастіть тортик майонезом зверху та з усіх боків.
- З невеликого шматка запеченого тіста зробіть крихту і прикрасьте тортик. Залиште в холодильнику на 3 – 4 години, наріжте на порційні шматки та подавайте до столу.
Форшмак з грінками
- Час: 15 хвилин
- Порцій: 6
Форшмак – смачна намазка до свята / Фото Shutterstock
Приготування:
- Подрібніть разом яйця, цибулю шалот та оселедець.
- Додайте трохи лимонного соку та змішайте все з м'яким сиром.
- Підсмажте грінки з чорного хліба.
- Подавайте разом з порізаною зеленою цибулею.
Рулет з оселедцем
- Час: 50 хвилин
- Порцій: 6
Такий рулет сподобається всім / Фото Shutterstock
Приготування:
- Картоплю почистьте та відваріть у підсоленій воді до готовності. Перекладіть її в миску і розімніть у пюре з маслом.
- Лаваш розкладіть на столі. Рівномірним шаром розподіліть по ньому плавлений сир, а зверху – шар картоплі.
- Рядочками викладіть порізаний оселедець та посипте подрібненою зеленою цибулею.
- Скрутіть тугий рулет. Загорніть його в харчову плівку і відправте в холодильник на кілька годин. Готовий рулет наріжте порційними шматочками.
Смачного!