Яблука – одні з найпопулярніших та корисних фруктів, які доступні протягом року. Печені яблука зберігають усі корисні властивості навіть під час термічної обробки, нормалізують обмін речовин в організмі, підвищують імунітет та виводять токсини. SmachnoNews підготував для вас декілька рецептів.

Читайте також Рецепт класичного штруделя з яблуками

Печені яблука з медом, горіхами та сухофруктами

  1. Ретельно помийте яблука, виріжте серцевину, не пошкоджуючи дно. Шкірку яблук наколіть виделкою або зубочисткою, щоб під час запікання не лопнула.
  2. На 15 хвилин залийте сухофрукти окропом. Злийте воду та дрібно наріжте.
  3. Змішайте сухофрукти з горіхами, додайте кориці. Наповніть щільно начинкою яблука. Кожне яблуко обгорніть фольгою, залишаючи маленький отвір зверху.
  4. Викладіть яблука на деко та відправте в духовку пектись на 30 хвилин при 180 градусах. Перед подачею на стіл полийте яблука медом або сиропом.

Печені яблука із сиром

  1. Ретельно вимийте фрукти та розріжте на половинки. Виріжте серцевину та видаліть плодоніжки. Відокремте частину м’якоті та дрібно наріжте її.
  2. Змішайте кисломолочний сир із яблучною м'якоттю. Додайте родзинки без кісточок та цукрову пудру.
  3. Заповніть половинки сирною начинкою. Викладіть щільно половинки у глибоку форму, щоб вони не переверталися.
  4. Один стакан вершків змішайте з двома яйцями, додайте дрібку ваніліну та чайну ложку цукру. Збийте усі інгредієнти міксером. Соусом залийте фрукти.
  5. Відправте форму із яблуками в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікайте 10-15 хвилин. До столу подавайте теплими.

Як приготувати печені яблука в духовці

Печені яблука з мигдалем та вівсяними пластівцями

  1. Ретельно вимийте яблука та розріжте навпіл. Витягніть серцевини та видаліть плодоніжки. Заповніть соком лимона.
  2. Змішайте вівсяні пластівці з родзинками та подрібненими горіхами мигдалю, корицею та медом. Нафаршируйте начинкою половинки яблук.
  3. Відправте у духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусах. Перед подачею, запечені яблука полийте медом або сиропом та задекоруйте мигдалевими пластівцями.