Печені яблука в духовці: легкі рецепти на кожен день
16 грудня 2020,
20:14
Читать новость на русском
Печені яблука можуть бути смачним сніданком або десертом. Ця проста й низькокалорійна страва сподобається усім, хто веде здоровий спосіб життя.
Яблука – одні з найпопулярніших та корисних фруктів, які доступні протягом року. Печені яблука зберігають усі корисні властивості навіть під час термічної обробки, нормалізують обмін речовин в організмі, підвищують імунітет та виводять токсини. SmachnoNews підготував для вас декілька рецептів.
Читайте також Рецепт класичного штруделя з яблуками
Печені яблука з медом, горіхами та сухофруктами
Інгредієнти:– 5-6 яблук;
– 3 ст. л сухофруктів;
– 2 ст. л волоських очищених горіхів;
– 1 ч. л кориці;
– 100 мл меду або сиропу (на ваш смак).
- Ретельно помийте яблука, виріжте серцевину, не пошкоджуючи дно. Шкірку яблук наколіть виделкою або зубочисткою, щоб під час запікання не лопнула.
- На 15 хвилин залийте сухофрукти окропом. Злийте воду та дрібно наріжте.
- Змішайте сухофрукти з горіхами, додайте кориці. Наповніть щільно начинкою яблука. Кожне яблуко обгорніть фольгою, залишаючи маленький отвір зверху.
- Викладіть яблука на деко та відправте в духовку пектись на 30 хвилин при 180 градусах. Перед подачею на стіл полийте яблука медом або сиропом.
Печені яблука із сиром
Інгредієнти:
– 4 яблука;
– 120 г м’якого кисломолочного сиру;
– 1 ч. л родзинок (без кісточок);
– 1 стакан нежирних вершків;
– 2 яйця;
– 2 ч. л цукру;
– 2 ч. л цукрової пудри.
– 2 яблука;
– 2 ст. л вівсяних пластівців;
– 5 ст. л меду;
– 1 ст. л мигдалю;
– 1 ч. л родзинок;
– 2 ст. л соку лимона;
– 1 ч. л кориці;
– 1 ст. л мигдалевих пластівців.
– 4 яблука;
– 120 г м’якого кисломолочного сиру;
– 1 ч. л родзинок (без кісточок);
– 1 стакан нежирних вершків;
– 2 яйця;
– 2 ч. л цукру;
– 2 ч. л цукрової пудри.
- Ретельно вимийте фрукти та розріжте на половинки. Виріжте серцевину та видаліть плодоніжки. Відокремте частину м’якоті та дрібно наріжте її.
- Змішайте кисломолочний сир із яблучною м'якоттю. Додайте родзинки без кісточок та цукрову пудру.
- Заповніть половинки сирною начинкою. Викладіть щільно половинки у глибоку форму, щоб вони не переверталися.
- Один стакан вершків змішайте з двома яйцями, додайте дрібку ваніліну та чайну ложку цукру. Збийте усі інгредієнти міксером. Соусом залийте фрукти.
- Відправте форму із яблуками в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікайте 10-15 хвилин. До столу подавайте теплими.
Як приготувати печені яблука в духовці
Печені яблука з мигдалем та вівсяними пластівцями
– 2 яблука;
– 2 ст. л вівсяних пластівців;
– 5 ст. л меду;
– 1 ст. л мигдалю;
– 1 ч. л родзинок;
– 2 ст. л соку лимона;
– 1 ч. л кориці;
– 1 ст. л мигдалевих пластівців.
- Ретельно вимийте яблука та розріжте навпіл. Витягніть серцевини та видаліть плодоніжки. Заповніть соком лимона.
- Змішайте вівсяні пластівці з родзинками та подрібненими горіхами мигдалю, корицею та медом. Нафаршируйте начинкою половинки яблук.
- Відправте у духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусах. Перед подачею, запечені яблука полийте медом або сиропом та задекоруйте мигдалевими пластівцями.