Зі згущеним молоком та горіхами: як приготувати святові пундики

17 грудня 2023, 18:23
Читать новость на русском

У передсвятковій метушні кожна господиня гадає, який десерт обрати, щоб гості залишилися у захваті? Пундики або пончики — це ваш квиток на потяг солодкої ностальгії за дитинством.

Пундики з горіхами та сиром готувати досить просто. А найголовніше економно — всі інгредієнти вже точно є у вашому холодильнику.

Цікаво Крученики з грибами у вершковому соусі – страва, яку точно захочеться приготувати на свята

Рецепт пундиків

  • Час: 1,5 години
  • Порцій: 4
Інгредієнти:
– 50 грамів волоських горіхів;
– 250 грамів кисломолочного сиру;
– 2 яйця;
– 3 столові ложки цукру;
– ⅓ чайні ложки солі;
– 150 грамів борошна;
– 10 грамів розпушувача;
– 250 мілілітрів олії для смаження\фритюру;
– 150 мілілітрів згущеного молока.

Приготування:

  1. У розігріту до 170 градусів духовку поставте запікати горіхи (приблизно на 10 хвилин).
  2. У великій мисці зєднайте сир, яйця та горіхи.
  3. Збийте їх блендером в однорідну масу.
  4. Перекладіть сирно-яєчну масу із чаші блендера до великої миски, додайте до неї 150 грамів просіяного борошна, розпушувач, цукор, сіль та замісіть тісто.
  5. Змащеними в олії руками сформуйте невеличкі кульки.
  6. Розігрійте олію у фритюрі чи каструлі.
  7. Викладіть пундики в олію та смажте до золотавого кольору, на середньому вогні та постійно помішуючи.
  8. Готові пундики викладіть на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію. Для подачі полийте їх згущеним молоком.

Як обрати м'ясо на шинку: добірні поради.