Чи треба варити кус кус – ідеальний варіант гарніру за лічені хвилини
27 вересня 2023,
08:28
Читать новость на русском
Серед безлічі гарнірів не потрібно забувати і за таку кашу, як кус кус. Вона не тільки ситна та корисна, а й надзвичайно швидка у приготуванні.
24 канал підготував рецепт приготування каші кус кус, яка не тільки стане чудовим гарніром до будь-якої страви, а й зекономить час на кухні.
Читайте також Здивуйте сім'ю осінніми смаколиками: рецепт випічки з листкового тіста та курячого фаршу
Кус кус – це ідеальний гарнір, який виручає коли не має часу, а потрібно швидко перекусити. Принцип приготування цієї каші доволі простий: запарюєте під кришкою та подаєте до столу. Смак каші приємний, а консистенція розсипчаста.
Рецепт приготування каші кус кус
- Час: 10 хвилин
- Порції: 2
– 1 склянка кус кусу;
– 1 склянка окропу чи бульйону;
– сіль;
– чорний мелений перець;
– вершкове масло.
Приготування:
- Доводимо воду до кипіння. Також запарювати кус кус можна на овочевому чи м'ясному бульйоні, навіть на молоці. Кус кус запарюють окропом у співвідношенні 1:1 у каструлі з кришкою.
- Після того, як заллєте кускус окропом, посоліть та поперчіть його до смаку, перемішайте виделкою та накрийте кришкою на 5 – 7 хвилин. Довше готувати кашу не потрібно, адже вона може злипнутися і зіпсується її консистенція.
- Щоб крупа швидко запарилась, рідина має бути розігріта до 98 градусів.
- Наприкінці додайте вершкове масло та подавайте страву до столу.
Смачного!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати рецепт найлегших осінніх макаронів з овочевим соусом.