Рецепт дня: різдвяний кекс-брауні від Володимира Ярославського
15 грудня 2020,
11:36
Читать новость на русском
Якщо вам закортіло чогось солоденького, але часу на приготування майже немає, Володимир Ярославський пропонує приготувати шоколадний брауні. З приготуванням цього десерту справиться навіть дитина!
Талановитий шеф-кухар та ресторатор Володимир Ярославський поділився своїм улюбленим рецептом шоколадного брауні зі своїми шанувальниками у соцмережі інстаграм. Цей десерт швидкий у приготування, а смак випічки закохає вас з першого шматочка.
Читайте також Суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розповів, що потрібно аби попасти на кулінарний проєкт
Шоколаду багато не буває, а якщо це ще й цілий шоколадний брауні – неймовірна смакота!
Інгредієнти:– 200 г чорного шоколаду 70%;
– 200 г вершкового масла 82,5%;
– 1,5 шт. банана;
– 150-180 г цукру;
– 3 яйця;
– 40 г какао;
– 75 г борошна;
– 4 г солі;
– цукрова пудра для декору;
– 50-100 г молочного шоколаду дропсами;
- Підготуйте парову баню, у мисці з'єднайте чорний шоколад та вершкове масло – розтопіть до однорідної маси.
- Почистіть банани від шкірки, розімніть виделкою та додайте до них яйця та цукор. Ретельно вимішайте масу, дайте відпочити 5 хвилин та знову перемішайте.
- Просійте борошно та какао через дрібне сито, щоб не було грудочок. До бананової маси невеликими порціями додавайте суміш борошна та какао – перемішайте.
- Готову масу з'єднайте з шоколадом та маслом – ретельно перемішуємо тісто на брауні.
- Застеліть форму для кексу пергаментом для випікання, борти змажте вершковим маслом та посипте какао.
- Додайте шоколадні дропси та морську сіль до тіста, легенько перемішайте та відправте в форму для кексу.
- Розігрійте духовку до 210 градусів та випікайте брауні 24 хвилини. Кекс повинен бути трішки сируватий всередині.
- Готовий кекс дістаємо з духовки, охолоджуємо та посипаємо цукровою пудрою. Смачного!