Рецепт дня: різдвяний кекс-брауні від Володимира Ярославського

15 грудня 2020, 11:36
Читать новость на русском

Якщо вам закортіло чогось солоденького, але часу на приготування майже немає, Володимир Ярославський пропонує приготувати шоколадний брауні. З приготуванням цього десерту справиться навіть дитина!

Талановитий шеф-кухар та ресторатор Володимир Ярославський поділився своїм улюбленим рецептом шоколадного брауні зі своїми шанувальниками у соцмережі інстаграм. Цей десерт швидкий у приготування, а смак випічки закохає вас з першого шматочка.

Читайте також Суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розповів, що потрібно аби попасти на кулінарний проєкт

Шоколаду багато не буває, а якщо це ще й цілий шоколадний брауні – неймовірна смакота!

Інгредієнти:
– 200 г чорного шоколаду 70%;
– 200 г вершкового масла 82,5%;
– 1,5 шт. банана;
– 150-180 г цукру;
– 3 яйця;
– 40 г какао;
– 75 г борошна;
– 4 г солі;
– цукрова пудра для декору;
– 50-100 г молочного шоколаду дропсами;
  1. Підготуйте парову баню, у мисці з'єднайте чорний шоколад та вершкове масло – розтопіть до однорідної маси.
  2. Почистіть банани від шкірки, розімніть виделкою та додайте до них яйця та цукор. Ретельно вимішайте масу, дайте відпочити 5 хвилин та знову перемішайте.
  3. Просійте борошно та какао через дрібне сито, щоб не було грудочок. До бананової маси невеликими порціями додавайте суміш борошна та какао – перемішайте.
  4. Готову масу з'єднайте з шоколадом та маслом – ретельно перемішуємо тісто на брауні.
  5. Застеліть форму для кексу пергаментом для випікання, борти змажте вершковим маслом та посипте какао.
  6. Додайте шоколадні дропси та морську сіль до тіста, легенько перемішайте та відправте в форму для кексу.
  7. Розігрійте духовку до 210 градусів та випікайте брауні 24 хвилини. Кекс повинен бути трішки сируватий всередині.
  8. Готовий кекс дістаємо з духовки, охолоджуємо та посипаємо цукровою пудрою. Смачного!