Що потрібно знати, щоб попасти на "Мастер Шеф" – мабуть, ви не раз задавали собі це запитання. Відомий шеф-кухар, ресторатор та суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" – Володимир Ярославський поділився із шанувальниками цінною інформацією на своїй сторінці в інстаграм.

Читайте також Creative Chefs Summit 2020: хто з шеф-кухарів та кондитерів "Мастер Шеф" увійшов до списку

Насамперед кожен кулінар початківець повинен володіти знаннями та навичками кулінарії, мати хорошу пам'ять та постійно тренуватися, творити нові рецептури, поєднувати інгредієнти й експериментувати.

Володимир Ярославський зазначив, що аматор повинен мати базові кулінарні знання, щоб його можна було збудити о 4 ночі й він одразу згадав всі рецепти: соус Бешамель, Болоньєз, Голандський, Неаполітано, Демигляс, Жу та Берблан.

Кухар повинен досконало готувати:

– різотто та класичні пасти;

– перші страви: Буйябез, Вішуаз, цибулевий суп, Мінестроне.

– що таке полента та його відмінність від Баношу;

– декілька рецептур бісквітів, заварне тісто, швидкий хліб, паляниці, брауні та всі види меренги;

– страви країн сусідів та Європи (хоча б по 10 особливих національних страв);

– спеції.

Знати історії створення популярних страв різних країн

– Англія – обов'язково вивчити історія національної кухні;

– Америка – бургери та історія стейків;

– Китай, В'єтнам – супи та місцеві пельмені та локшина;

– Індонезія – супи, локшина, соуси та спеції, овочеві страви;

– Мексика – м'ясні страви, тортилья й такоси;

– Україна – національні страви, вміти приготувати борщ та вареники та 30 хвилин.

Суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" зазначив, що знання всьому голова, та без них участь на такому потужному проєкті просто не можлива. Справжній кухар – це особистість розвинута у всьому: мистецтво, географія, історія, кулінарні нюанси та розуміння фізико-хімічних процесів, вміння керувати командою та позитивне мислення.