Салат із запеченої капусти з томатами і куркою від Євгена Клопотенка
18 грудня 2020,
10:42
Читать новость на русском
До початку різдвяно-новорічних свят залишилося небагато днів, тому варто складати святкове меню. Кулінарний експерт Євген Клопотенко пропонує оригінальний рецепт салату із запеченої капусти з томатами і куркою.
Євген Клопотенко підготував чудовий рецепт та опублікував на офіційному сайті. Салат із запеченої капусти із куркою може гідно прикрасити будь-який стіл. Звучить цікаво та буде до вподоби усім.
Читайте також Святковий рецепт ялинки з тістечок шу та мусом оселедця від Лізи Глінської
Інгредієнти:– ½ білоголової капусти;
– 1 лимон;
– 2 шматочки курячого філе;
– 1 ч. л паприки;
– 1 ч. л гірчиці;
– 3-4 ст. л соняшникової олії;
– 2 томати;
– 3-4 ст. л домашнього майонезу;
– сіль та перець (на ваш смак).
Салат із запеченої капусти з томатами й куркою
- На дві порції салату візьміть дві четвертинки білоголової капусти, зріжте жорсткі качани. Покладіть капусту у форму для запікання та окропіть соком лимона, посоліть і додайте соняшникової олії.
- Відправте капусту у розігріту духовку при температурі 220 градусів та запікайте протягом 30 хвилин.
- Для маринування помийте куряче філе, просушіть паперовим рушником і наріжте тонкими смужками. Додайте солі та перцю, одну чайну ложку паприки, гірчиці, та три ложки соняшникової олії. Залиште на 20 хвилин маринуватися.
- Розігрійте сковорідку, обсмажте куряче філе на пательні до появи рум'яної скоринки.
- Запечену капусту викладіть на тарілку.
- Готуємо домашній майонез: змішайте два жовтки з гірчицею, лимонним соком та олією.
- Наріжте два томати скибочками, додайте обсмажене куряче філе і викладіть на тарілку з капустою та полийте домашнім майонезом. Смачного!