Салат із запеченої капусти з томатами і куркою від Євгена Клопотенка

18 грудня 2020, 10:42
Читать новость на русском

До початку різдвяно-новорічних свят залишилося небагато днів, тому варто складати святкове меню. Кулінарний експерт Євген Клопотенко пропонує оригінальний рецепт салату із запеченої капусти з томатами і куркою.

Євген Клопотенко підготував чудовий рецепт та опублікував на офіційному сайті. Салат із запеченої капусти із куркою може гідно прикрасити будь-який стіл. Звучить цікаво та буде до вподоби усім.

Читайте також Святковий рецепт ялинки з тістечок шу та мусом оселедця від Лізи Глінської

Інгредієнти:
– ½ білоголової капусти;
– 1 лимон;
– 2 шматочки курячого філе;
– 1 ч. л паприки;
– 1 ч. л гірчиці;
– 3-4 ст. л соняшникової олії;
– 2 томати;
– 3-4 ст. л домашнього майонезу;
– сіль та перець (на ваш смак).

Салат із запеченої капусти з томатами й куркою

  1. На дві порції салату візьміть дві четвертинки білоголової капусти, зріжте жорсткі качани. Покладіть капусту у форму для запікання та окропіть соком лимона, посоліть і додайте соняшникової олії.
  2. Відправте капусту у розігріту духовку при температурі 220 градусів та запікайте протягом 30 хвилин.
  3. Для маринування помийте куряче філе, просушіть паперовим рушником і наріжте тонкими смужками. Додайте солі та перцю, одну чайну ложку паприки, гірчиці, та три ложки соняшникової олії. Залиште на 20 хвилин маринуватися.
  4. Розігрійте сковорідку, обсмажте куряче філе на пательні до появи рум'яної скоринки.
  5. Запечену капусту викладіть на тарілку.
  6. Готуємо домашній майонез: змішайте два жовтки з гірчицею, лимонним соком та олією.
  7. Наріжте два томати скибочками, додайте обсмажене куряче філе і викладіть на тарілку з капустою та полийте домашнім майонезом. Смачного!