Салати на День подяки на будь-який смак: святкові рецепти

26 листопада 2020, 18:25
Читать новость на русском

Ми підготували для вас три легких у приготуванні салати, котрі легко поєднаються на святковому столі із будь-яким м'ясом або рибою.

Легкі та прості у приготуванні рецепти із сезонних продуктів зможе приготувати кожен. Також вони добре доповнять на святковому або буденному столі м'ясні або рибні страви.

Салат з хурмою

Святковий салат з хурмою

Інгредієнти:
– 1/4 склянки волоських горіхів;
– 1 ст. л цибулі шалот;
– 3 ст. л червоного винного оцту;
– сіль;
– 3 ст. л оливкової олії;
– мелений чорний перець;
– 170 г салату фрізе;
– 170 г салат радіччіо;
– 2 хурми;
– 2 м'яких фініки без кісточки, дрібно нарізані;
– жменя лляного насіння.
  1. Горішки обсмажте на сухій сковорідці 1-2 хвилин та охолодіть. Наріжте дрібними шматочками.
  2. У невеликій мисочці змішайте оцет з дрібно нарізаною цибулею, додайте дрібку солі та перемішайте. Через 5 хвилин додайте оливкової олії та перцю.
  3. Зелень ретельно вимийте водою, просушіть на паперовому рушнику та наріжте ножем або порвіть руками.
  4. Хурму наріжте скибками, фініки шматочками. Змішайте зелень з хурмою, фініками та волоськими горіхами, заправте соусом з цибулі та посипте лляним насінням. Смачного!

Салат з гарбузом

Рецепт салату з гарбузом

Інгредієнти:
– 300 г гарбуза (сорт Хоккайдо);
– 100 г фети;
– рукола;
– 1 ст. л оливкової олії;
– спеції;
– сіль;
– 2 ст.л гарбузового насіння.Для заправки:
– 1 ст. л меду;
– 1 ст. л винного оцту;
– 3 ст. л оливкової олії;
– сіль, перець.
  1. Ретельно помийте та почистіть гарбуз, наріжте кубиками та викладіть на пергамент для випікання. Збризніть гарбуз оливковою олією та спеціями й запікайте при 180 градусах протягом 20-30 хвилин, до готовності.
  2. Оливкову олію, мед, оцет та спеції змішайте в окремій мисці, добре збийте, щоб вийшов соус.
  3. Фету наріжте кубиками, помийте руколу, насіння обсмажте за бажанням на сухій сковорідці. Змішайте всі інгредієнти та подавайте до столу. Смачного!

Салат з авокадо

Вітамінний салат

Інгредієнти:
– 1 пучок салату;
– 1/4 червонокачанної капусти;
– 1 авокадо;
– 1-2 огірки;
– 6-7 помідорів чері;
– 2 варені яйця;
– 3-4 редиски;
– сіль, мелений перець;
– сік лимону;
– оливкова олія.
  1. Ретельно помийте всі овочі та зелень, просушіть на паперовому рушнику.
  2. Зелень наріжте або порвіть руками у глибоку миску. Помідори розріжте навпіл, редиску і огірки – кружечками.
  3. Заздалегідь відварені яйця наріжте кільцями та додайте до салату.
  4. Авокадо розріжте навпіл, видаліть кісточку та наріжте шматочками. Збризніть його лимонним соком, щоб він не потемнів.
  5. З'єднайте всі інгредієнти у салатниці, заправте оливковою олією та спеціями. Смачного!