17 грудня,
18:55
Салати з апельсинами на будь-який смак: святкові рецепти
Смачні рецепти салатів з апельсинами на будь-який смак чудово підійдуть до святкового столу, адже вони легкі у приготуванні.
SmachnoNews підготували для вас три рецепти легких салатів з апельсинами. Вам сподобаються не тільки смак приготованих страв, а й презентації.
Читайте також Чим корисні апельсини та як правильно обрати соковиті цитрусові: корисні поради
Салат з курячої грудки та апельсинами
Інгредієнти:– 100 г курячого філе;
– 1 яйце;
– ½ апельсина;
– ½ яблука;
– 50 г винограду;
– 50 г нежирного натурального йогурта;
– 2 ст. л. соку лимона;
– сіль, чорний перець за смаком;
– листя салату.
- Поріжте великими шматочками філе відвареної курятини.
- Очистіть варене яйце та потріть на терці.
- Ретельно помийте фрукти: яблука, апельсин, виноград. Очистіть яблуко від шкірки та окропіть соком лимона. Виноград розріжте навпіл, якщо є кісточки, витягніть їх. Очистіть апельсин від шкірки, перегородок. М'якоть апельсина наріжте кубиками.
- У мисці викладіть усі інгрідієнти, додайте сіль, перець за смаком та змастіть йогуртом.
Вишуканий курячий салат у апельсинових "тарілочках"
Інгредієнти:– 200 г курячого філе;
– 1 апельсин;
– 1 ст. л. волоських горіхів;
– 1 ст. л. сушеної вишні;
– 150 г твердого сиру;
– 50 г майонезу;
– листя салату.
- Ретельно помийте апельсин та витріть рушником. Розріжте фрукт навпіл, витягніть білі плівки. М'якоть наріжте кубиками.
- Натріть на крупній тертці сир.
- Обсмажте на сухій пательні горіхи та подрібніть ножем.
- Наріжте відварене куряче філе тонкою соломкою або кубиками.
- У мисці змішайте усі інгрідієнти, додайте сушену вишню та сіль, перець за смаком, змастіть йогуртом або майонезом.
- Викладіть на тарілку листя салату та половинки апельсинів ("тарілочки"), додайте у них готовий салат.
Салат з креветками і апельсинами
Інгредієнти:– 200 г креветок;
– 2 апельсина;
– ½ пекінської капусти;
– 1 морква;
– 2 яйця;
– 50 г сметани або натурального йогурту;
– сіль, перець за смаком.
- Ретельно помийте креветки, відваріть їх до готовності у підсоленій воді. Окремо відваріть яйця та моркву. Охолодіть відварені продукти.
- Ретельно помийте овочі та фрукти. Очистіть апельсини від шкірки та перегородок.
- Наріжте пекінську капусту та моркву соломкою. Відварені яйця розділіть на четвертинки. М'якоть апельсина наріжте кубиками.
- На тарілку викладіть капусту, моркву, четвертинки яєць, додайте шматочки апельсину та красиво викладіть креветки. Додайте сіль, перець за смаком, заправте сметаною або йогуртом. Смачного!
Автор: Євгенія Тугушева