Для тих, хто любить смачно поїсти: кабачки на зиму – незвичайні рецепти

24 липня 2023, 21:54
Читать новость на русском

Джерело:

Smaker

Кабачки – це універсальний продукт, з якого можна приготувати величезну кількість смачних страв. Ви здивуєтеся, які незвичні закрутки варто зробити з цих овочів на зиму.

Кабачки з каррі, в індійському стилі або навіть варення – просто неймовірну кількість смачної консервації можна приготувати з цього овоча.

Цікаво "Легко!" на кухні, смачно на столі: готуємо швидкі страви з улюбленими нагетсами

Мариновані кабачки з каррі на зиму

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 6 банок ємністю 700 мілілітрів

Чудова смакота / Фото smaker

Інгредієнти:
– 2 кілограми кабачків;
– близько 350 – 400 грамів цибулі.
Для маринаду:
– 1 літр води;
– 1 склянка оцту 10%;
– 350 грамів цукру;
– 4 чайні ложки каррі;
– 1 столова ложка солі.
У кожну банку:
– велика щіпка гірчиці;
–  2 – 3 зерна запашного перцю;
–  приблизно 4 горошини перцю;
–  шматочок лаврового листа;
–  1 зубчик часнику.

Приготування:

  • В каструлю налийте воду, оцет, цукор, сіль, каррі і поставте каструлю на газ.
  • Доведіть до кипіння і варіть приблизно 2 хвилини. Ретельно перемішайте, щоб цукор розчинився.
  • Цибулю наріжте тонкими півкільцями.
  • У вимитого кабачка зріжте кінці і наріжте брусочками. 
  • Заздалегідь ошпарте банки і кришки, потім в кожну банку додайте велику щіпку зерен гірчиці, 2 – 3 зерна запашного перцю, приблизно 4 зерна перцю, шматочок лаврового листа і порізаний зубчик часнику.
  • Кабачки укладіть в банку, один до одного, щільно, щоб вони не рухалися.
  • Зверху викладіть цибулю, залийте розсолом банку, щоб цибуля була покрита.
  • Ретельно протріть край банки і щільно закрутіть кришку.
  • Готові банки з консервацією виставте в каструлю, вистелену ганчіркою, залийте водою приблизно на 3/4 висоти банки.
  • Виставте каструлю на газ і коли вода закипить, зменшіть вогонь і пастеризуйте приблизно 15 – 20 хвилин, залежно від розміру банки.
  • Потім дістаньте банки, виставте догори дном на тканину, накрийте другою серветкою і залиште остигати.

Кабачки по-індійськи на зиму

  • Час: 1 година
  • Порцій: 6

Так апетитно / Фото smaker

Інгредієнти:

– 3 середніх і твердих кабачки;
– 1 цибулина;
– 1 червоний перець;
– 1 перець халапеньо;
– 1,5 чайної ложки солі;
– 300 грамів цукру;
– 350 мілілітрів оцту;
– 1,5 чайної ложки куркуми;
– 2 чайні ложки зерен гірчиці;
– 0,5 чайної ложки чорного перцю;
– 1 щіпка мускатного горіха.

Приготування:

  • Кабачки вимийте і наріжте шматочками приблизно 2 – 3 сантиметри, не очищаючи від шкірки.
  • Цибулю очистіть і дрібно нашаткуйте.
  • Перець очистіть від насіння.
  • Наріжте кубиками червоний перець і дуже дрібно наріжте халапеньо.
  • Помістіть овочі у велику миску і посипте сіллю.
  • Перемішайте і поставте в холодильник на ніч.
  • Через цей час злийте воду в сито і перекладіть все в каструлю.
  • Додайте решту спецій, оцет і цукор. Доведіть до кипіння і варіть суміш приблизно 10 хвилин.
  • Перекладіть індійські кабачки в стерилізовані банки, залишаючи приблизно 1,5 сантиметри вільного місця зверху. За допомогою ножа видаліть бульбашки повітря.
  • Щільно закрийте банки і поставте їх у велику каструлю, вистелену чистою тканиною. Наповніть їх водою приблизно до половини.
  • Варіть їх 15 хвилин. Вийміть і покладіть догори дном на стіл. Зберігайте консерви в прохолодному і темному місці.

Варення з кабачків

  • Час: 1 година
  • Порцій: 6

Неймовірна насолода / Фото smaker

Інгредієнти:
– 2,5 кілограми очищених кабачків;
– 2 лимони;
– 500 грамів цукру;
– пів чайної ложки солі;
– пів чайної ложки імбирного порошку;
– 1 чайна ложка куркуми;
– 2 лимонних, персикових або апельсинових желе;
– 2 столові ложки меду.

Приготування:

  • Кабачки помийте і очистити від шкірки. При необхідності видаліть насіння, а м’якоть наріжте кубиками. Також можна натерти кабачок на тертці з великими отворами, тоді по консистенції варення буде нагадувати мус.
  • Кабачки викладіть в каструлю, посипте сіллю і проваріть поки овочі не стануть м’якими.
  • Потім додайте цукор, куркуму та імбир.
  • Вичавіть лимонний сік. Якщо ви хочете, щоб варення було більш освіжаючим, додайте також терту цедру лимона.
  • Варіть варення близько 30 хвилин, потім невеликою цівкою влийте желе і перемішайте, щоб не було грудочок. В кінці додайте мед.
  • Гарячим варенням наповніть банки і щільно закупорте.
  • Залиште догори дном, щоб охололо, потім переверніть, щоб кришки всмокталися всередину.
  • Варення зберігайте в коморі.