Рецепт дня: класичний рецепт штруделя з яблуками та родзинками
8 грудня 2020,
18:15
Читать новость на русском
Аромат щойно випеченого яблучного штруделя у квартирі зробить навіть звичайний день святковим!
Справжній штрудель готують з витяжного тіста, яке настільки тоненько розкачують скалкою, що через нього можна прочитати рядки з газети.
Ми підготували для вас рецепт класичного штруделя з яблуками та родзинками, а алкоголь можна до випічки й не додавати.
Читайте також Рецепт класичного штруделя з яблуками
Інгредієнти:– 250 г борошна;
– 100 мл води;
– дрібка солі;
– 20 мл олії;
– 1 яйце куряче;
– 500 г яблук;
– 50 г цукру;
– ½ лимона;
– 50 г вершкового масла;
– 100 г панірувальних сухарів;
– 70 г родзинок;
– ром або коньяк.
- Ретельно просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. Висипаємо борошно в миску, додаємо до нього дрібку солі, яйце, теплу воду та олію – замішуємо однорідне тісто.
- Сформуйте готове тісто в кулю, змастіть його олією та залишіть відпочити на 30 хвилин.
- Підготуйте рушник присипаний борошном – саме на ньому ми будемо розкачувати наше тісто. Надайте тісту форму прямокутника. Тісто потрібно розкатати дуже тоненько, щоб було видно візерунок рушника.
- Яблука почистіть від насіння та шкірки, наріжте однаковими маленькими шматочками.
- Змішайте панірувальні сухарі з яблуками, цукром та корицею – трішки обсмажте на вершковому маслі та влийте 2 ст. л алкоголю. Протушкуйте начинку, щоб випарувався алкоголь.
- Викладіть начинку на тісто, посипте родзинками, загорніть за допомогою рушника та обережно защепіть краї тіста.
- Перекладіть на рушнику сформований штрудель на деко для випікання вкрите пергаментом, змастіть тісто вершковим маслом та поставте випікатись. Духовку розігрійте до 180-190 градусів та печіть штрудель до золотистої скоринки.
- Готовий штрудель охолодіть, рясно посипте цукровою пудрою та подавайте до столу. Смачного!