Рецепт дня: класичний рецепт штруделя з яблуками та родзинками

8 грудня 2020, 18:15
Читать новость на русском

Аромат щойно випеченого яблучного штруделя у квартирі зробить навіть звичайний день святковим!

Справжній штрудель готують з витяжного тіста, яке настільки тоненько розкачують скалкою, що через нього можна прочитати рядки з газети.

Ми підготували для вас рецепт класичного штруделя з яблуками та родзинками, а алкоголь можна до випічки й не додавати.

Читайте також Рецепт класичного штруделя з яблуками

Інгредієнти:
– 250 г борошна;
– 100 мл води;
– дрібка солі;
– 20 мл олії;
– 1 яйце куряче;
– 500 г яблук;
– 50 г цукру;
– ½ лимона;
– 50 г вершкового масла;
– 100 г панірувальних сухарів;
– 70 г родзинок;
– ром або коньяк.
  1. Ретельно просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. Висипаємо борошно в миску, додаємо до нього дрібку солі, яйце, теплу воду та олію – замішуємо однорідне тісто.
  2. Сформуйте готове тісто в кулю, змастіть його олією та залишіть відпочити на 30 хвилин.
  3. Підготуйте рушник присипаний борошном – саме на ньому ми будемо розкачувати наше тісто. Надайте тісту форму прямокутника. Тісто потрібно розкатати дуже тоненько, щоб було видно візерунок рушника.
  4. Яблука почистіть від насіння та шкірки, наріжте однаковими маленькими шматочками.
  5. Змішайте панірувальні сухарі з яблуками, цукром та корицею – трішки обсмажте на вершковому маслі та влийте 2 ст. л алкоголю. Протушкуйте начинку, щоб випарувався алкоголь.
  6. Викладіть начинку на тісто, посипте родзинками, загорніть за допомогою рушника та обережно защепіть краї тіста.
  7. Перекладіть на рушнику сформований штрудель на деко для випікання вкрите пергаментом, змастіть тісто вершковим маслом та поставте випікатись. Духовку розігрійте до 180-190 градусів та печіть штрудель до золотистої скоринки.
  8. Готовий штрудель охолодіть, рясно посипте цукровою пудрою та подавайте до столу. Смачного!